Voinescu: O alianţă PDL-PNL, posibilă când Crin Antonescu va eşua electoral

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este de acord cu şeful statului că soluţia pentru România nu poate fi decât de dreapta şi a spus că PNL are şanse să-şi regăsească busola "când Crin Antonescu va eşua electoral", adică după alegeri.

598 afișări
Imaginea articolului Voinescu: O alianţă PDL-PNL, posibilă când Crin Antonescu va eşua electoral

Voinescu: O alianţă PDL-PNL, posibilă când Crin Antonescu va eşua electoral (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Soluţia pentru România după 2012 nu poate fi decât de dreapta. Vorbind generic, PDL-PNL sunt de dreapta. Din păcate, în ultima perioadă, PNL s-a depărtat de propriul brand şi a acceptat îmbrăţişarea socialiştilor şi s-a depărtat de dreapta. Mai devreme sau mai târziu, PNL va afla că alegătorii au înţeles deriva acestui partid spre stânga", a precizat Voinescu.

În opinia lui Sever Voinescu, este posibilă combinaţia politică între PDL şi PNL "doar dacă PNL revine la valorile sale, adică la dreapta".

"Teamă îmi e că acest lucru este imposibil atâta vreme cât speranţele electorale ale liberalilor se leagă de Crin Antonescu. Când Crin Antonescu va eşua electoral, şi acest lucru se va întâmpla la primele alegeri, PNL are toate şansele să-şi regăsească busola", a adăugat Voinescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la B1 TV, că, dacă ar fi întrebat ce combinaţie ar vedea posibilă şi utilă pentru România după alegerile din 2012, s-ar pronunţa pentru o alianţă PDL cu PNL şi UDMR şi cu un premier care "în mod minimal să nu-şi vând onoarea pentru a-şi ţine scaunul".

"Eu, dacă mă întreabă ce tip de alianţă aş vedea posibilă şi utilă pentru România , eu aş spune categoric PDL cu PNL şi UDMR. (...) N-aş stabili acum de unde va fi premierul. În orice caz, va trebui să fie un premier care în mod minimal să nu-şi vândă onoarea pentru a-şi ţine scaunul", a spus Băsescu.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii în contextul în care a fost întrebat ce ar prefera la guvernare după alegerile din 2012 - un liberal sau un social-democrat.

"În mod categoric, soluţia este cea pe care am încercat-o şi în 2008, cu liberalii", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici