Voinescu: PDL are o problemă de gestiune a resurselor umane, sper ca la Congres să se rezolve

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat, miercuri, că partidul are în acest moment o problemă principală privind gestiunea resurselor umane şi atragerea de competenţe, exprimându-şi convingerea că la Congresul din acest an se va realiza această schimbare.

14 afișări
Imaginea articolului Voinescu: PDL are o problemă de gestiune a resurselor umane, sper ca la Congres să se rezolve

Voinescu: PDL are o problemă de gestiune a resurselor umane, sper ca la Congres să se rezolve (Imagine: Cristi Movilă/Mediafax Foto)

Sever Voinescu a ţinut să precizeze că, în urma reacţiilor apărute la afirmaţiile sale şi ale lui Cristan Preda pe bloguri, a avut o discuţie "foarte agreabilă" cu europarlamentarul PDL, marţi seară, la telefon, în care i-a comunicat punctele de vedere, cu multe dintre acestea nefiind de acord, inclusiv în chestiunea cu oligarhii.

"Cred că înţelegem greşit termenul oligarh. Cred că PDL are toate resursele interne să devină un mare partid de dreapta", a spus Voinescu.

El a ţinut să menţioneze că referirile sale erau la problema principală pe care partidul o are, şi anume cea de gestiune a resurselor umane.

"E vorba de atragerea de competenţe şi folosirea lor în poziţiile cele mai bune, dar această chestiune cred că au ridicat-o toţi colegii mei, toată lumea simte în partid că este nevoie de o schimbare de politică în interior şi sunt convins că la Congresul care va urma se va realiza această schimbare", a spus Voinescu, vorbind şi despre necesitatea schimbării procedurilor interne din partid şi despre o instituţionalizare a unor proceduri noi, moderne, care să permită atragerea de competenţe.

Întrebat dacă se referă la modul în care se iau deciziile în partid, Voinescu a arătat că şi aceasta este o problemă, procesul decizional în partid fiind o chestiune care trebuie revăzută.

Sever Voinescu a mai afirmat că nu a resimţit niciodată o anumită presiune privind libertatea de exprimare în partid sau o cenzură de un anumit fel.

"Întotdeauna am spus ce am avut de spus, uneori am fost într-o minoritate şi niciodată nu am simţit asupra mea vreo repercursiune datorită unor controverse", a declarat deputatul PDL.

Voinescu a ţinut să respingă şi ideea potrivit căreia nu ar fi de acord cu candidatura lui Honorius Prigoană.

"Toată chestiunea asta m-a amuzat, eu în chestiunea concretă, punctuală, a lui Honorius Prigoană, am spus-o de la bun început că îl susţin, cred că este o idee bună, este o decizie bună a partidului. M-a sunat şi Honorius să îmi spună că pe la televiziuni se spune că aş fi împotriva acestei candidaturi. Nu ştiu de unde a venit această idee, eu am spus-o şi public şi pe blog, cred că Honorius Prigoană este o decizie bună, îi doresc succes şi îl şi ajut cu câte un sfat şi are o luptă foarte dificilă, dar cu şanse mari să câştige", a expicat el.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a făcut, într-o postare de marţi pe blogul său, o analiză a modului în care ar trebui să se modernizeze PDL, susţinând că "voturile nu se strâng precum profitul unei firme, iar partidul trebuie să asume o libertate de opinie considerabilă" şi atenţionând că "un partid nu e modern dacă vorbeşte pe o voce".

Deputatul PDL Sever Voinescu a apreciat, într-un răspuns la comentariul unui vizitator al blogului său, postat la sfârşitul lunii decembrie, că PDL are "o serioasă problemă de gestiune a resurselor umane".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici