Voinescu: Scandalul imnului la meciul România-Franţa musteşte de prostie

Vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu, spune la RFI că scandalul imnului de la meciul de fotbal dintre România şi Franţa, de pe Arena Naţională "musteşte de prostie", purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor declarându-se "perplex".

2788 afișări
Imaginea articolului Voinescu: Scandalul imnului la meciul România-Franţa musteşte de prostie

Voinescu: Scandalul imnului la meciul România-Franţa musteşte de prostie (Imagine: Narcis Pop/Mediafax Foto)

Sever Voinescu consideră drept "jenantă" politizarea întregului scandal privind imnul.

"În chestiunea imnului, sunt perplex! Mi se pare că toată povestea asta cu politizarea imnului şi cu o strofă care conţine numele Traian este absolut jenantă şi dovedeşte că e foarte, foarte multă prostie, musteşte de prostie povestea asta. Pe măsură ce este tot mai expusă şi tot mai discutată, senzaţia mea de jenă este cu atât mai mare", declară vicepreşedintele PDL.

Prefectura Capitalei i-a amendat pe cântăreţul Marcel Pavel şi FRF, după ce artistul a schimbat un vers al imnului naţional, la începutul meciului cu Franţa, pentru că în imn apărea numele propriu "Traian". Iniţial, Pavel a spus că nu a vrut să se interpreteze politic versul respectiv. Ulterior, el a afirmat că a modificat versul de comun acord cu FRF.

Marcel Pavel a precizat că timpul alocat pentru ambele imnuri a fost de trei minute şi a fost chiar depăşit cu zece secunde. Astfel, el a ales să cânte două strofe din imnul naţional, însă ultimele două versuri din cea de-a doua strofă ("Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/Triumfător în lupte, un nume de Traian!") au fost înlocuite cu ultimele două versuri din prima strofă ("Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soartă/La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!").

Anterior, cântăreţul afirmase: "Se interpreta politic dacă spuneam asta. (...) Mi s-ar fi reproşat dacă aş fi cântat cu Traian".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici