Vosganian: Boc şi Băsescu să zică bogdaproste că ne-am opus politicii salariale a PDL din 2008

Fostul ministru al Finanţelor Varujan Vosganian a declarat, joi, că Boc dă dovadă de laşitate dacă după un an şi jumătate de guvernare face reproşuri liberalilor, el cerându-le premierului şi preşedintelui să zică bogdaproste că Guvernul PNL nu a promovat creşterile salariale cerute de PD în 2008.

11 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Boc şi Băsescu să zică bogdaproste că ne-am opus politicii salariale a PDL din 2008

Vosganian: Boc şi Băsescu să zică bogdaproste că ne-am opus politicii salariale a PDL din 2008 (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Mărirea pensiilor în perioada 2007-2008 a fost un act de justiţie socială, după ce timp de 15 ani toţi miniştrii muncii PSD şi PD şi-au bătut joc de pensionari. Emil Boc dă dovadă de laşitate în momentul în care după un an şi jumătate de guvernare dă vina pe criza occidentală şi pe liberali. Emil Boc şi Traian Băsescu să zică bogdaproste că Guvernul PNL, deşi minoritar, s-a opus din răsputeri la măsurile iresponsabile de politică salarială pe care PD, PSD şi preşedintele Băsescu le-au promovat în toamna anului 2008", a afirmat, pentru MEDIAFAX, Varujan Vosganian.

El a subliniat că "situaţia în care ne aflăm astăzi se datorează erorilor majore de guvernare din anul 2009 şi prima parte a anului 2010". "Scadenţa se apropie şi Guvernul Boc va trebui să plătească pentru lipsa de realism, şi de răspundere de care dă dovadă", a conchis Vosganian.

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la finalul discuţiei cu sindicatele, că este conştient de faptul că Guvernul "nu este simpatizat" din cauza măsurilor de austeritate pe care intenţionează să le adopte, dar a apreciat că în lipsa acestor măsuri România ar fi condusă spre dezastru economic.

El a susţinut din nou că măsurile de austeritate sunt impuse atât de criza economică, cât şi de derapajele înregistrate în perioada 2007-2008 în politica salariilor şi pensiilor şi l-a acuzat încă o dată pe fostul ministru liberal al Finanţelor Varujan Vosganian de iresponsabilitate în gestionarea politicii fiscale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici