Video Vosganian cere excluderea lui Meleşcanu din ALDE: Moral şi politic, şi-a pierdut legitimitatea de a mai fi membru al partidului. Oricine intră în Guvern pierde calitatea de membru | VIDEO

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat că Teodor Meleşcanu şi-a pierdut legitimitatea politică şi morală de a mai fi membru al partidului, însă trebuie formalizată o decizie în acest sens în forurile statutare ale formaţiunii.

231 afișări

„Nu se pune problema că noi nu vom avea o ripostă. Procedural, vorbim de delegaţia permanentă. În legătură cu Teodor Meleşcanu există acum necesitatea unui for care să valideze această situaţie. Decizia se aplică, dar trebuie să existe şi o luare de poziţie a forurilor statutare. Ar trebui să constate forurile superiore şi nu a forurilor judeţene. În ceea ce îl priveşte pe Tedor Meleşcanu el nu mai funcţionează în grupul nostru efectiv şi opinia mea este că el nu mai poate funcţiona în ALDE. După părerea mea, calitatea sa de membru e una care nu se poate discuta pe termen lung. Juridic ALDE nu a emis încă un document oficial în această privinţă. Teodor Meleşcanu, din punct de vedere moral şi politic şi-a pierdut legitimitatea de a mai fi membru ALDE”, a afirmat Varujan Vosganian, miercuri, la Parlament.

Deputatul ALDE a mai spus, întrebat dacă prin plecarea din grupul senatorial al ALDE a lui Meleşcanu, nu rămâne fără grup partidul, că „la Senat există şi alte soluţii regulamentare de grup”.

Teodor Meleşcanu, propus de PSD, a fost ales, în plenul de marţi, preşedinte al Senatului, obţinând de abia în al doilea tur numărul necesar de voturi.

Liderul grupului senatorilor ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat ulterior că intenţionează să sesizeze CCR pe acest subiect, deoarece alegerea lui Meleşcanu a fost făcută cu încălcarea Regulamentului Senatului care spune că un grup politic nu poate propune pentru funcţie doi senatori din acelaşi partid.

Anterior alegerii acestuia la şefia Senatului, ALDE a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu.

Vosganian: Oricine intră în Guvern pierde calitatea de membru ALDE

Varujan Vosganian a declarat că tentativa Guvernului de a evita un vot de încredere în Parlament prin ideea că şi-a păstrat structura politică este "un şiretlic care nu ţine nici din punct de vedere juridic, nici politic". Acesta avertizează că oricine intră în Guvern nu va mai fi membru ALDE.

"Tentativa de a evita un vot în Parlament, sugerându-se că Guvernul şi-a păstrat structura politică, e un şiretlic care nu ţine nici din punct de vedere juridic, nici politic. E suficient timp ca respectivul să nu îşi piardă calitatea de membru ALDE. Nu există problema de a se face o strucută PSD-ALDE. Oricine intră în Guvern, pierde calitatea de membru ALDE", a declarat liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, miercuri, în Parlament.

Teodor Meleşcanu, propus de PSD, a fost ales, în plenul de marţi, preşedinte al Senatului, obţinând de abia în al doilea tur numărul necesar de voturi. Liderul grupului senatorilor ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat ulterior că intenţionează să sesizeze CCR pe acest subiect, deoarece alegerea lui Meleşcanu a fost făcută cu încălcarea Regulamentului Senatului care spune că un grup politic nu poate propune pentru funcţie doi senatori din acelaşi partid.

Joi, Teodor Meleşcanu a declarat, întrebat dacă ia în calcul reîntoarcerea în Guvern, în cazul în care nu va fi ales la şefia Senatului, că la ora actuală este cam dificil să ofere un răspuns foarte tranşant, precizând că momentan este în grupul senatorilor ALDE.

Taguri:
vosganian,
meleşcanu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici