Vosganian, mesaj către susţinătorii lui Kovesi: De ce nu v-aţi arătat indignaţi când s-a dovedit că unele anchete DNA au fost o înscenare?

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian s-a întrebat de ce europarlamentarii şi protestatarii, care au transmis mesaje de susţinere pentru fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, nu s-au arătat indignaţi faţă de anchetele la adresa lui Tiberiu Niţu sau Toni Greblă care s-au dovedit a fi o înscenare.

3918 afișări
Imaginea articolului Vosganian, mesaj către susţinătorii lui Kovesi: De ce nu v-aţi arătat indignaţi când s-a dovedit că unele anchete DNA au fost o înscenare?

Vosganian, mesaj către susţinătorii lui Kovesi:De ce nu v-aţi arătat indignaţi când s-a dovedit că unele anchete DNA au fost o înscenare?

„Am o nelămurire, stimaţi parlamentari europeni şi protestatari localnici care vă arătaţi indignaţi şi adresaţi mesaje de susţinere fostei şefe a DNA: - De ce nu v-aţi arătat indignaţi şi nu aţi trimis mesaje de susţinere procurorului general Tiberiu Niţu, când a fost cercetat de DNA? Tiberiu Niţu a demisionat din funcţie şi s-a dovedit că ancheta a fost o înscenare. - De ce nu v-aţi arătat indignaţi şi nu aţi trimis mesaje de susţinere judecătorului de la Curtea Constituţională Toni Greblă când a fost cercetat de DNA? Toni Greblă a demisionat din funcţie şi s-a dovedit, iarăşi, că ancheta a fost o înscenare”, a scris Varujan Vosganian, duminică, pe Facebook.

„Nu-i aşa că cei care fac înscenări şi distrug carierele unora trebuie susţinuţi şi elogiaţi, în timp ce victimele trebuie hulite şi dispreţuite?”, a completat purtătorul de cuvânt al ALDE.

Reacţia acestuia vine după ce Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de Secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul în care are calitatea de inculpat, privind expatrierea din Indonezia a lui Nicolae Popa. Kovesi a contestat măsura la instanţa supremă.

Preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani a afirmat, vineri pe Twitter, că este îngrijorat de veştile privind punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi, precizând că PE susţine candidatura acesteia la şefia Parchetului UE şi că va ridica problema la reuniunea de miercurea viitoare cu liderii grupurilor.

Mai mulţi eurodeputaţi, printre care şi câţiva din conducerea Comisiei LIBE, Judith Sargentini şi Ana Gomes, au criticat, prin mesaje pe Twitter, măsura controlului judiciar dispusă de Secţia de anchetare a magistraţilor în cazul Laurei Codruţa Kovesi, candidat pentru funcţia de procuror-şef european.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritas Schinas, a declarat, vineri, că e crucial ca toţi candidaţii înscrişi pentru şefia Parchetului European, printre care se număr şi Laura Codruţa Kovesi, să fie trataţi corect şi să poată participa la toţi paşii procedurii de selecţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici