“VREAU PREŞEDINTE” – campania-eveniment marca Gândul aduce candidaţii faţă în faţă cu alegătorii

Platforma vreaupresedinte.ro a strâns la trei zile de la lansare, peste 80.000 de vizitatori unici şi peste 20.000 voturi, cititorii Gândul având posibilitatea să propună, să se autopropună sau să voteze candidaţii deja înscrişi.

456 afișări
Imaginea articolului “VREAU PREŞEDINTE” – campania-eveniment marca Gândul aduce candidaţii faţă în faţă cu alegătorii

“VREAU PREŞEDINTE” – campania-eveniment marca Gândul aduce candidaţii faţă în faţă cu alegătorii

„VREAU PREŞEDINTE” este o platformă de dezbatere în care candidaţii le cer utilizatorilor să le susţină proiectele. Cititorii pot acorda şi voturi împotriva proiectelor propuse de candidaţi, prin mesajul „NU TE VREAU”.

Candidat pe platforma Vreaupresedinte.ro este şi Nicușor Dan. Tot aici, editorialistul Cristian Tudor Popescu a propus, în cadrul dezbaterii Gândul Live, un candidat surpriză - pe poeta Ileana Mălăncioiu.

Candidaţii îşi vor administra singuri profilele, iar cei propuşi vor avea la dispoziţie 14 zile să-şi valideze candidatura. La sfârşitul lunii septembrie, se va alcătui un top cu primii 10 candidaţi ce vor participa la dezbaterile Gândul, pe perioada campaniei electorale.

La începutul lunii noiembrie va fi simulat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale pe http://vreaupresedinte.ro, la care vor participa atât candidaţii oficiali, cât şi cei propuşi şi susţinuţi pe platformă. Un al doilea tur de scrutin va fi simulat cu câteva zile înaintea alegerilor şi va include doar candidaţii oficiali.

"După 25 de ani e timpul să ne amintim că, atunci când am vrut, am luptat, noi sau părinţii noştri! Ne-am schimbat destinul. Ne-am câştigat dreptul la libertate, dreptul de a ne găsi fericirea, dreptul la viaţă şi dreptul de a vota liber. Am câştigat şi o obligaţie: să nu ne mai întoarcem în trecut! După 25 de ani de evoluţie şi reformă, a rămas o singura revoluţie neconfiscată de întrebări retorice: Revoluţia prin vot", spune Claudiu Pândaru, director editorial al Mediafax Group.

Campania „VREAU PREŞEDINTE” nu rămâne doar pe internet. În următoarea lună CARAVANA „VREAU PREŞEDINTE” va merge prin toate marile oraşe din ţară, fără să ocolească, însă, comunităţile mai mici. Autocarul Galben va face opriri şi în oraşe mai mici şi la sate, realizându-se astfel o radiografie a României, ce va arăta ce cred şi cum vor românii să arate preşedintele acestei ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici