Weber explică de ce a fost revocată: Am atacat OUG care permitea acces la bani spitalelor private

  • Avocatul Poporului, Renate Weber, a spus, miercuri, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban.
  • Neînţelegerile s-au produs când a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private.
  • „Acum se încearcă acelaşi lucru”, a comentat Weber.
2852 afișări
Imaginea articolului Weber explică de ce a fost revocată: Am atacat OUG care permitea acces la bani spitalelor private

Weber explică de ce a fost revocată: Am atacat OUG care permitea acces la bani spitalelor private

Renate Weber a spus, miercuri seara, la Antena 3, că absolut nimic din ceea ce s-a încercat să i se reproşeze nu are justificare legală şi nici constituţională.

„De altfel, este interesant că efectiv nu este invocat nici măcar un singur articol din Constituţie pe care l-aş fi încălcat, pentru că, evident, aşa ceva nici măcar nu s-a întâmplat”, a spus Weber.

Întrebată dacă Ludovic Orban a vrut neapărat să fie revocată, Renate Weber a spus că „aşa pare. Aşa mi s-a părut şi mie”, motivarea fiind că a atacat la CCR o ordonanţă dată de guvernul pe care l-a condus şi prin care se permitea accesul spitalelor private la fonduri publice, doar prin semnătura ministrului, ordonanţă care s-a dovedit a fi neconstituţională.

„Eu spun în continuare că, de fapt, eu am intrat în coliziune în calitatea de avocat al poporului cu guvernul de la acea dată (condus de Ludovic Orban - n.r.) atunci când am atacat la Curtea Constituţională o ordonanţă de urgenţă din ălea 25 adoptate într-o seară, prin care spitalelor private li se permitea să aibă acces la fonduri publice, dar un acces care nu era controlat decât de ministru, prin simpla lui semnătură pusă pe solicitarea spitalului. Or asta, în termen mediu şi lung, ducea, evident, la o scădere a capacităţii spitalelor publice de a se ocupa de servicii de calitate şi înţeleg că atunci am atacat la CCR, cu unanimitate CCR ne-a dat dreptate. Dar înţeleg că exact acum se discută o nouă ordonanţă de urgenţă pe aceeaşi linie. Deci eu sunt convinsă că de fapt de acolo a plecat această dorinţă nestăvilită de a scăpa de un avocat al poporului care a înţeles să îşi ia în serios menirea, competenţele”, a mai spus Renate Weber.

Renate Weber a fost revocată, miercuri, din funcţia de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS şi UDMR.

În favoarea revocării au votat 247 parlamentari, 32 împotrivă, iar unul nu a votat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici