Zbor direct între Constanţa şi capitala Estoniei, inaugurat de premierii României şi Estoniei

Premierul Viorica Dăncilă şi omologul său eston, Jüri Ratas, au ajuns, sâmbătă seara, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa, cu un zbor din capitala Estoniei, Tallinn, cei doi inaugurând ruta aeriană de transport Tallinn – Constanţa -Tallinn, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1661 afișări
Imaginea articolului Zbor direct între Constanţa şi capitala Estoniei, inaugurat de premierii României şi Estoniei

Zbor direct între Constanţa şi capitala Estoniei, inaugurat de premierii României şi Estoniei

Premierul Viorica Dăncilă a spus, sâmbătă seara, că speră ca zborul direct între Constanţa şi Tallinn va impulsiona schimburile comerciale, economice, educaţionale şi culturale între România şi Estonia.

„Vreau să vă spun că zborul a durat doar două ore şi jumătate, serviciile au fost foarte bune, iar echipajul deosebit de amabil. Sper ca prin acest zbor direct să impulsionăm schimburile comerciale, schimburile economice, educaţionale şi culturale. Această conexiune directă între România şi Estonia sper să impulsioneze cetăţenii români să viziteze frumosul oraş Tallinn, castelele medievale extrem de bine păstrate şi insulele pitoreşti ale Estoniei. În acelaşi timp, sper ca cetăţenii din Estonia să se relaxeze pe litoralul frumos al Mării Negre şi să viziteze frumoasa Deltă a Dunării. Acest eveniment are loc în contextul în care Estonia sărbătoreşte 100 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă şi, în acelaşi timp, România sărbătoreşte 100 de ani de la Marea Unire”, a declarat prim-ministrul român la sosirea pe Aeroportul Internaţional Mihai Kogălniceanu.

Premierul eston, Jüri Ratas, a spus că este de părere că „astăzi clădim istoria dintre ţările noastre, Estonia şi România”.

„Mă bucur că sunt multe elemente care pun în legătură România şi Estonia. Suntem legate prin faptul că ambele ţări, atât România, cât şi Estonia, celebrează centenarul anul acesta”, a spus prim-ministrul eston.

La Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanţa a fost inaugurată, sâmbătă seara, ruta de transport aerian Tallin – Constanţa – Tallin, cursă operată de compania naţională a Estoniei, Nordica.

La bordul aeronavei care a efectuat prima cursă pe această rută s-au aflat Viorica Dăncilă, prim-ministru al României, şi Jüri Ratas, prim-ministru al Estoniei.

Aeronava a fost primită cu „Salutul tunurilor de apă”, iar cei doi premieri au fost întâmpinaţi cu un ceremonial militar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici