Zeci de oameni din localitatea argeşeană Poiana Lacului, audiaţi după o acuzaţie de mită electorală

Zeci de oameni din localitatea argeşeană Poiana Lacului sunt audiaţi în urma unei sesizări potrivit căreia primarul Ion Dumitrache le-ar fi oferit mită electorală câte 200 de lei sub formă de ajutoare sociale, în timp ce edilul spune că nevoiaşii din localitate primesc din anul 2002 aceste ajutoare.

1105 afișări
Imaginea articolului Zeci de oameni din localitatea argeşeană Poiana Lacului, audiaţi după o acuzaţie de mită electorală

Zeci de oameni din localitatea argeşeană Poiana Lacului, audiaţi după o acuzaţie de mită electorală (Imagine Thomas Dan / Mediafax Foto)

Ancheta penală în acest caz a fost începută în urma unei sesizări, prin care edilul, care candidează pentru al cincilea mandat la funcţia de primar al comunei argeşene Poiana Lacului, ar fi oferit câte 200 de lei mai multor zeci de familii din localitate, sub pretextul că sunt ajutoare sociale din bani publici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Organele de cercetare penală s-au autosesizat şi au deschis dosar penal.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi coruperea alegătorilor. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare poliţiştilor din cadrul IPJ Argeş, care urmează să stabilească împrejurările", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtător de cuvânt IPJ Argeş, Mădălin Zamfir.

Potrivit acestuia, poliţiştii audiază persoanele implicate în acest caz.

La rândul său, primarul Ion Dumitrache recunoaşte că a dat bani din fondurile publice oamenilor nevoiaşi din localitate, dar nu se consideră vinovat.

"Vreo 40-50 de familii din Poiana Lacului care nu au niciun ajutor financiar şi care nu au bani de medicamente au primit înainte de Paşti câte 200 de de lei. Din 2002 de întâmplă acest lucru. Oamenii săraci primesc înainte de Paşti sau de Crăciun un mic ajutor de la Primărie. Totul e legal, prin hotărârea Consiliului Local. Nu mă surprinde acestă plângere împotriva mea. Aproape zilnic sunt contracandidaţi care încearcă să mă înlăture de la funcţia de edil al comunei, funcţie pe care o deţin din anul 2000. N-au ce să-mi facă. Spre exemplu, în această speţă, sunt 17 persoane care mi-au spus că au fost audiate de poliţişti până în prezent. Oamenii au spus că au primit bani, dar nu de la primar, ci de la Primărie", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, primarul localităţii Poiana Lacului, Ion Dumitrache.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici