Zeci de ţări din UE, alături de SUA şi Marea Britanie îşi vor coordona anchetele privind Ucraina

Statele Unite şi alte peste 40 de naţiuni au stabilit, joi, să îşi coordoneze investigaţiile referitoare la presupusele crime de război din Ucraina, în contextul în care Kievul a denunţat noi atacuri asupra civililor, informează agenţia Reuters.

787 afișări
Imaginea articolului Zeci de ţări din UE, alături de SUA şi Marea Britanie îşi vor coordona anchetele privind Ucraina
Patruzeci şi cinci de ţări participante la Conferinţa de la Haga, unde este sediul Curţii Penale Internaţionale (CPI), au semnat o declaraţie politică în sensul colaborării în investigaţiile privind crime de război în Ucraina. Printre aceste ţări se numără membre ale Uniunii Europene, precum şi Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Mexic şi Australia.
 
Coordonarea acţiunilor vizează evitarea repetării investigaţiilor, pregătirea procurorilor ucraineni şi multiplicarea echipelor care colectează dovezi pe teren. Ţările au anunţat angajamente în valoare de 20 de milioane de euro pentru Curtea Penală Internaţională, pentru Parchetul General din Ucraina şi pentru echipele Naţiunilor Unite.
 
Până acum au fost iniţiate anchete referitoare la aproximativ 23.000 de crime de război, iar dovezile trebuie să fie credibile şi analizate în mod organizat.
 
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat la această conferinţă internaţională că armata rusă a atacat cu rachete joi două centre comunitare din vestul Ucrainei, omorând 20 de oameni, inclusiv trei copii, şi rănind multe alte persoane. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici