Zgonea a cheltuit din fondul preşedintelui Camerei pentru ajutoare materiale şi acţiuni umanitare

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a avut la dispoziţie în anul 2014 un fond de 220.000 lei, din care a folosit 188.957 lei pentru ajutoare materiale şi acţiuni materiale, restul rămânând neutilizaţi.

105 afișări
Imaginea articolului Zgonea a cheltuit din fondul preşedintelui Camerei pentru ajutoare materiale şi acţiuni umanitare

Zgonea a cheltuit din fondul preşedintelui Camerei pentru ajutoare materiale şi acţiuni umanitare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit raportului privind modul de utilizare a fondului preşedintelui Camerei, Zgonea a utilizat 69.300 lei pentru ajutoare materiale acordate personalului din cadrul Secretariatului general al Camerei Deputaţilor, în baza documentelor justificative, în cazuri de boală, deces în familie, dificultăţi financiare.

Suma de 119.657 lei a fost cheltuită de preşedintele Camerei pentru acţiuni umanitare, cum ar fi sărbătorirea zilei de 8 martie, a pomului de Cărciun, precum şi alte acţiuni.

La data de 31 martie au rămas neutilizaţi 31.043 lei, se mai menţionează în raportul cu care au fost informaţi membrii Biroului Permanent.

Potrivit Legii bugetului de stat pe 2014 şi a Statutului deputaţilor şi senatorilor, în bugetul Camerei Deputaţilor se aprobă fondul preşedintelui, care poate fi utilizat pentru ajutoare, recompense, stimulente, contribuţii la acţiunile umanitare, burse.

În 2012 şi 2013, preşedintele Camerei a avut la dispoziţie fonduri de câte 200.000 lei care au fost cheltuite pentru acţiuni similare, rămânând neutilizate sume de peste 4.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici