Zgonea a primit premiul "European Understanding", la Gala găzduită de Camera Comunelor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit, joi, la Londra, premiul "European Understanding", care i-a fost decernat la Gala de premiere găzduită de Camera Comunelor din Marea Britanie.

679 afișări
Imaginea articolului Zgonea a primit premiul "European Understanding", la Gala găzduită de Camera Comunelor

Valeriu Zgonea (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

Zgonea a primit premiul "European Understanding" pentru activitatea pe linia reprezentării parlamentare în relaţia cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, "pentru promovarea şi activismul pe teme referitoare la sistemul de drepturi şi libertăţi fundamentale şi limitarea pericolelor şi ameninţărilor legate de traficul de persoane, precum şi pentru participarea la proiecte circumscrise promovării securităţii şi stabilităţii regionale, a Parteneriatului Strategic cu Marea Britanie şi a instrumentelor specifice diplomaţiei parlamentare".

Zgonea a precizat, vineri, într-o postare pe contul său de Facebook, că distincţia primită a fost "foarte rar" acordată unui politician roman.

"După 20 de ani de politică în slujba ţării mele, cu împliniri, dar şi cu proiecte neduse până la capăt, momente precum cel de la Tel Aviv, când am fost premiat de preşedintele Knessetului, dar şi cel din seară trecută, îmi confirmă faptul că eforturile depuse pentru promovarea intereselor României primesc şi răsplată", a scris Zgonea pe contul său de Facebook.

"Pe 26 februarie, la Gala găzduită de Camera Comunelor, patronată de Keith Vaz, preşedintele Comisiei pentru afaceri interne, împreună cu personalităţi marcante din Europa, precum William Hague, secretar de Stat şi lider al Camerei parlamentului de la Londra, am primit premiul «European Understanding» - o distincţie foarte rar acordată unui politician român. Cu susţinere, dar şi cu suficiente critici, diplomaţia parlamentară face paşi importanţi, iar pentru a exprima mulţumiri parlamentarilor care cred în aceste proiecte, le dedic acest premiu" , a mai scris preşedintele Camerei Deputaţilor.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici