Zgonea: Biroul Permanent se reuneşte joi pentru a lua act de scrisoarea preşedintelui privind demisia lui Maior

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că Biroul Permanent al Camerei se va reuni joi pentru a lua act de scrisoarea trimisă de preşedintele Klaus Iohannis privind demisia directorului SRI George Maior şi o va trimite către Birourile Permanente reunite.

73 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Biroul Permanent se reuneşte joi pentru a lua act de scrisoarea preşedintelui privind demisia lui Maior

George Maior (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

„Este o procedurpă parlamentară stabilită. Biroul Permanent al Camerei este convocat, citesc acest document, stabilim că nu este de competenţa noastră şi îl trimit către Birourile Permanente reunite, aşa încât suntem obligaţi să facem un Birou Permanent reunit de îndată ca să luăm act şi să stabilim procedurile pe care le vom face în această chestiune”, a spus Zgonea, adăugând că a primit din partea preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare pe această temă.

„Noi nu avem competenţă, dacă nu avem o nominalizare din partea preşedintelui statului, dar va trebui să informăm comisia de specialitate, astfel încât să fie pregătită în perioada următoare. Sunt vacantate ambele posturi şi cel de director general al SRI, cât şi al SIE. Locţiitorii sunt profesionişti, sunt ofiţeri activi recunoscuţi şi acceptaţi de toată lumea şi apreciaţi pentru activitate, dar revine Parlamentului acest atribut, împreună cu preşedintele statului, conform legislaţiei în vigoare. Noi luăm act de o scrisoare pe care am primit-o din partea preşedintelui Klaus Iohannis”, a precizat Zgonea.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şi-a înaintat, marţi, demisia de la conducerea SRI preşedintelui României, iar Klaus Iohannis a acceptat-o, anunţul fiind făcut de Administraţia Prezidenţială.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici