Zgonea: Comisiile de politică externă să-l invite pe Corlăţean cel mai devreme marţi la Parlament

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va solicita Comisiilor reunite pentru Politică externă să îl invite pe ministrul de Externe, Titus Corlăţean, pentru a face, "cel mai devreme marţi", o informare în Parlament cu privire la evenimentele şi evoluţiile din Ucraina.

55 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Comisiile de politică externă să-l invite pe Corlăţean cel mai devreme marţi la Parlament

Valeriu Zgonea (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, informarea Parlamentului ar trebui făcută cel mai devreme marţi, după ce ministrul Titus Corlăţean va participa luni, la Bruxelles, la reuniunea de urgenţă a miniştrilor de externe UE dedicată situaţiei din Ucraina.

"Urmărim cu profundă preocupare evoluţiile din Ucraina şi facem apel la responsabilitate din partea tuturor celor implicaţi în dinamica ultimelor evenimente pentru o rezolvare paşnică a tensiunilor existente în această regiune. Parlamentul României va sprijini în continuare aspiraţiile şi obiectivele europene ale poporului ucrainean şi reafirmă importanţa luării unor decizii democratice care să asigure unitatea Ucrainei", a declarat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preşedinte al PNL, a anunţat că va solicita, luni, convocarea Birourilor Permanente, pentru ca, marţi, Parlamentul, reunit în şedinţă comună, să adopte o declaraţie privind situaţia din Ucraina.

Ulterior, USD a precizat că susţine reunirea plenului Parlamentului pentru adoptarea unei declaraţii privind situaţia din Ucraina, menţionând că momentul potrivit ar fi miercuri, după votul din plen de marţi pentru noua structură a Guvernului de la Bucureşti.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că declaraţia privind situaţia din Ucraina, dorită de liberali, poate fi adoptată în aceeaşi zi în care s-ar vota noul Guvern Ponta, fiind un bun prilej şi pentru premier să aibă un punct de vedere pe subiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici