Zgonea despre PSD: S-ar părea că unii sunt mai preocupaţi de o nouă "marţea neagră"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, recent exclus din PSD, a declarat miercuri că unii dintre foştii săi colegi sunt mai preocupaţi de o nouă "marţea neagră", afirmând că discuţiile lor sunt axate pe modificarea legilor pentru a nu mai fi expuşi anchetelor.

983 afișări
Imaginea articolului Zgonea despre PSD: S-ar părea că unii sunt mai preocupaţi de o nouă "marţea neagră"

Zgonea despre PSD: S-ar părea că unii sunt mai preocupaţi de o nouă "marţea neagră"

''Am văzut că în ultimul timp noi, în loc să dorim spitale moderne şi salarizare adecvată pentru cadrele medicale, vrem modificarea Codurilor penale, a Statutului, ca să dispară echivalarea noastră, în Codul Penal, ca funcţie publică şi să nu mai fim funcţionari publici. S-ar părea că unii sunt preocupaţi de aceste repetări ale, aşa cum aţi spus-o dumneavoastră, marţea neagră'', a afirmat Zgonea.

El a mai spus că ''sunt colegi care au vrut să îşi modifice legile acolo unde sunt dosare de corupţie şi acum vor să modifice legile acolo unde încalcă legislaţia rutieră'' şi că acest model de a face politică trebuie să dispară în România.

''Eu am o singură informaţie. Am văzut că ieri, la grupul parlamentar, când s-a cerut pe bună dreptate, procedural (..) am fost informat cu privire la excluderea mea de partid, şi grupul parlamentar a votat cererea de revocare, au fost trei discuţii, toate axate pe aceeaşi chestiune: că avem nevoie de un preşedinte care să ne protejeze, să nu ne bage în puşcărie, să schimbăm legile, Statutul deputaţilor şi senatorilor, astfel încât să nu mai fim funcţionari publici, să nu ne mai hărţuiască nu ştiu cine ne hărţuieşte. Discuţiile au fost axate pe aceste teme'', a adăugat Zgonea, răspunzând unei întrebări cu privire informaţiile pe care le deţine cu privire la o nouă tentativă a social-democraţilor de a adopta amendamente controversate la legi.

Valeriu Zgonea nu a vrut să nominalizeze persoanele la care se referă.

''Eu nu vorbesc despre ceilalţi, nu am vorbit niciodată. Dacă astăzi ne supără legislaţia rutieră, ieri ne-a supărat legislaţia anticorupţie, pe unii ne supără legislaţia penală. Sunt de obicei aceleaşi teme pe care le-am discutat în interiorul partidului, în acele şedinţe din care nu a ieşit nimic, de vreo şase luni de zile'', a subliniat fostul preşedinte executiv al PSD.

El a precizat că nu îşi aduce aminte şedinţă de birou permanent al PSD ''în care să nu finalizeze cu această temă extrem de stresantă pentru anumiţi colegi''.

Valeriu Zgonea a menţionat că încă nu a primit nicio hârtie oficială din partea PSD cu privire la revocarea sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici