Zgonea: Parlamentul va fi un arbitru al coabitării între Guvern şi Preşedinţie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că Parlamentul va fi "un mediator şi un arbitru" în procesul de coabitare dintre Guvern şi Preşedinţie, el adăugând că agenda coabitării trebuie să aducă rezultate pozitive pentru România.

237 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Parlamentul va fi un arbitru al coabitării între Guvern şi Preşedinţie

Valeriu Zgonea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Suntem actori egali, Parlamentul României va fi un mediator şi un arbitru în procesul coabitării dintre Guvernul României şi Preşedinţie", a afirmat Zgonea, în discursul susţinut la lansarea cărţii "Gândirea strategică" a lui Iulian Chifu, consilier prezidenţial pentru afaceri strategice şi securitate internaţională.

De asemenea, Zgonea şi-a exprimat speranţa ca agenda coabitării să fie una cu rezultate pozitive pentru România.

El a arătat că este foarte bucuros că a putut găzdui la Palatul Parlamentului lansareaa cărţii consilierului prezidenţial, adăugând că a citit acest volum, iar ultimul capitol, referitor la coabitare şi urmările referendumului de demitere a şefului statului din 2012, este "una dintre piesele de rezistenţă ale cărţilor cu autori români" pe care le-a citit în ultimii ani.

Totodată, deşi jurnaliştii au dorit să îi adreseze întrebări despre modul cum Parlamentul poate media în relaţia dintre Guvern şi preşedinte, Zgonea a evitat să răspundă.

El a promis că se va întoarce să răspundă jurnaliştilor la întrebări după ce îi va conduce pe unii dintre invitaţii la eveniment, însă nu a mai revenit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici