Zi de doliu naţional pe 13 august în memoria Reginei Ana şi în Republica Moldova

Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a decretat ziua de 13 august doliu naţional "în semn de profundă durere" la moartea Reginei Ana, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială de la Chişinău.

1610 afișări
Imaginea articolului Zi de doliu naţional pe 13 august în memoria Reginei Ana şi în Republica Moldova

Republica Moldova a decretat 13 august zi de doliu naţional în memoria Reginei Ana (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

"Astfel, în această zi, în toate localităţile republicii, precum şi în misiunile diplomatice şi consulare ale Republicii Moldova de peste hotare vor fi arborate în bernă drapelele de stat", informează sursa citată.

De asemenea, la ora 10.00 se va ţine un moment de reculegere.

"În context, autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituţiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 13 august la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor", se arată în comunicatul de presă.

Cabinetul Cioloş a aprobat în şedinţa de miercuri Hotărârea de Guvern privind declararea zilei în care va fi înmormântată Regina Ana, 13 august, zi de doliu naţional pe teritoriul României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici