Ziua Eroilor. Iohannis: Suntem recunoscători pentru sacrificiul militarilor români în Afganistan şi Irak

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj de Ziua Eroilor, precizând că este profund recunoscător pentru sacrificiul militarilor români „în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest”.

232 afișări
Imaginea articolului Ziua Eroilor. Iohannis: Suntem recunoscători pentru sacrificiul militarilor români în Afganistan şi Irak

Ziua Eroilor. Iohannis: Suntem recunoscători pentru sacrificiul militarilor români în Afganistan şi Irak

„Ca o tradiţie, în fiecare an sărbătorim «Ziua Eroilor» odată cu Înălţarea Domnului. Cu acest prilej, comemorăm jertfa celor care au avut viziunea unui viitor mai bun, curajul de a vorbi deschis despre aceasta şi de a-i inspira şi pe alţii, precum şi determinarea de a acţiona pentru împlinirea unui bine mai înalt. Prin actele de eroism, patriotism şi dăruire ale semenilor noştri, pe câmpurile de luptă sau în închisorile comuniste, au fost apărate integritatea şi libertatea ţării şi păstrată demnitatea naţională. Suntem profund recunoscători pentru sacrificiul suprem al militarilor români căzuţi în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, cât şi în misiunile internaţionale derulate sub egida organizaţiilor internaţionale, la care România este parte, şi le suntem alături celor răniţi în cadrul acestor misiuni.”, a transmis Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis, joi, MEDIAFAX.

Şeful statului a ţinut să transmită un mesaj şi pentru militarii care îş desfăşoară, în prezent, activitatea în ţară sau în afara ei.

„Transmitem un gând bun şi eroilor noştri care îşi desfăşoară, în prezent, activitatea cu modestie, profesionalism şi devotament, în ţară şi în teatrele de operaţii, demonstrând fermitatea angajamentelor României faţă de aliaţii şi partenerii săi externi şi faţă de valorile democraţiei. Toţi aceşti oameni sunt adevăraţi apărători ai păcii, ai principiilor dreptului internaţional şi, în acelaşi timp, asigură un viitor demn pentru România. Spiritul de sacrificiu de sine şi altruismul reprezintă baza pe care împreună, ca naţiune, putem consolida un viitor mai bun. O societate puternică nu se poate construi prin individualism, ci doar prin unitate. Lecţiile de viaţă pe care le-am primit de la eroii neamului românesc reverberează puternic dinspre trecut şi ne pregătesc pentru provocările noastre actuale şi viitoare.”, mai spune preşedintele României.

Acesta a îndemnat românii să găsească puterea şi voinţa de trecere asupra „oricăror obstacole”.

„Vă îndemn, dragi români, să ne inspirăm din sacrificiile tuturor eroilor noştri şi să găsim puterea şi voinţa de a triumfa asupra oricăror obstacole. Educaţia tinerelor generaţii în spiritul valorilor pentru care au luptat eroii noştri este esenţială şi ar trebui să reprezinte o prioritate pentru noi toţi. Libertatea este o moştenire nepreţuită pentru noi, cei care în prezent ne bucurăm de o Românie pe deplin integrată în comunitatea statelor libere şi democratice. Urmând exemplul înaintaşilor noştri, avem obligaţia de a o păstra, prin abnegaţie, dăruire de sine, curaj şi simţ al datoriei, în orice domeniu ne-am desfăşura activitatea. Datoria noastră este de a arăta că am înţeles sensul jertfei lor supreme şi de a menţine vie memoria şi recunoştinţa veşnică faţă de Eroii Neamului. Dumnezeu să îi odihnească în pace!”, a conchis Iohannis.

Pe 6 iunie se sărbătoreşte Ziua Eroilor, în care sunt comemorate persoanele care au murit în timp ce serveau în forţele armate ale ţării.

Taguri:
iohannis,
eroi,
militari

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici