Zona de coastă a Mării Negre, supravegheată printr-un sistem de drone

Zona de coastă a Mării Negre va fi supravegheată printr-un sistem de drone, pus gratuit la dispoziţia Poliţiei de Frontieră de Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă.

580 afișări
Imaginea articolului Zona de coastă a Mării Negre, supravegheată printr-un sistem de drone

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat marţi că a participat la sediul Grupului de Nave Mangalia la o acţiune unde au fost prezentate „sisteme complexe, de tip dronă, de monitorizare a spaţiului aerian şi terestru, care vor inspecta zona de coastă a Mării Negre oferind informaţii importante pentru asigurarea securităţii frontierelor”.

Acesta a scris pe Facebook că proiectul Poliţiei de Frontieră a fost realizat cu sprijinul Agenţiei Europene pentru Siguranţă Maritimă, care a furnizat cele trei echipamente, cu titlu gratuit, pentru 6 luni, cu posibilitate de prelungire a utilizării.

„Sunt convins că acest parteneriat pe componenta de supravegherea multifuncţională a zonei de coastă de la Marea Neagră va continua cu tot ceea ce implică la nivel de supraveghere, siguranţă maritimă, operaţiuni de căutare şi salvare şi, totodată, va fi consolidat. Din punct de vedere operaţional, acest proiect va contribui la îndeplinirea cu succes a obiectivelor asumate la nivel european şi regional şi anume sporirea capacităţii naţionale de monitorizare a frontierelor şi, totodată, la oferirea de noi servicii cu valoare adăugată pentru diferite contexte operaţionale”, a scris Lucian Bode pe reţeaua de socializare.

Ministrul de Interne susţine că România gestionează cea mai lungă frontieră externă a Uniunii Europene, în lungime de 2070 de km, iar 250 de km sunt frontieră maritimă, ceea ce reprezintă o adevărată provocare din punct de vedere operativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici