Lucrurile de care să ţii cont la cumpărarea unui gaming laptop

Articol cu conținut publicitar

289 afișări
Imaginea articolului Lucrurile de care să ţii cont la cumpărarea unui gaming laptop

Lucrurile de care să ţii cont la cumpărarea unui gaming laptop

Desktop PC-ul sau laptopul tău actual are deja o vârstă şi te gândeşti la cumpărarea unui nou gaming laptop pentru următoarea ta achiziţie? Există însă destule îndoieli înainte de a face o asemenea achiziţie. Care este cel mai bun gaming laptop pentru nevoile mele? Cât de importante sunt caracteristicile şi specificaţiile? Faptul că e un laptop înseamnă că trebuie să facem compromisuri la anumite componente?

 

Un gaming laptop este o investiţie într-un dispozitiv pe care-l vei folosi câţiva ani, drept pentru care vrem să fim siguri că luăm decizia corectă. Există o mulţime de factori de care trebuie să ţii cont atunci când alegi un laptop pentru gaming. Unele caracteristici sunt esenţiale, în timp ce altele nu prea.

 

Gaming laptop - oferte

 

Ia-ţi suficient timp pentru a citi despre acestea, pentru a stabili cu exactitate ce aşteptări ai de la laptopul tău şi citeşte review-urile altor utilizatori, înainte de a lua decizia de cumpărare.

Ecranul şi vizualizarea

Un ecran de înaltă calitate este o caracteristică determinantă în experienţa cu un computer sau laptop de gaming. Majoritatea laptopurilor de gaming au ecrane între 15 şi 17 inchi. Totuşi, sunt mulţi factori de care trebuie să ţii cont, în afară de mărimea ecranului. Caută un laptop gaming cu o rată de refresh mare a ecranului, dacă joci jocuri cu ritm rapid, mai ales jocuri de tip shooter.

Un monitor cu o mai mare rată de refresh poate arăta un număr mai mare de cadre pe secundă (FPS), ceea ce înseamnă că acţiunea pe ecran este fluidă şi mai uşor de înţeles, dacă trece mai puţin timp între cadre.

 

Gaming laptop - oferte

Totuşi, laptopul tău de gaming are nevoie de o putere mare pentru a atinge aceste înalte viteze de refresh. FPS-urile sunt determinate în mare parte prin forma în are GPU-ul şi CPU-ul lucrează împreună şi care au un impact mare asupra experienţei de gaming în general.

Cu toate acestea, dacă ai de gând să conectezi laptopul de gaming la un ecran mai mare - un televizor - pentru a te juca, atunci ecranul laptopului nu mai este un factor atât de important în decizia ta. Dacă e cazul, poţi să-ţi dedici mare parte a bugetului pentru a garanta că laptopul tău de gaming are un hardware suficient de puternic.

Calitatea structurii, caracteristicile şi experienţa

Laptopurile de gaming vin în toate formele şi dimensiunile. În cazul laptopurilor de gaming din gama entry level, poţi obţine, în general, un echilibru bun între dimensiuni, tip de construcţie şi performanţă. Există şi alţi factori de luat în considerare, însă, cum ar fi compensarea între putere şi portabilitate. Greutatea, de exemplu. Un design fin şi subţire permite o mai mare portabiliate. Laptopurile de gaming cele mai groase şi grele, aşa numitele „musclebooks”, includ în general caracteristici care sunt avantaje dacă sunt folosite ca laptopuri staţionare. Au ecrane mai mari, mai multe porturi şi intrare audio. Structura: multe laptopuri gaming au o carcasă de aluminiu, care permite design-uri mai elegante şi mai rezistente în timp decât plasticul standard.

 

Gaming laptop - oferte

 

Tastaturile mecanice au devenit tot mai populare între gamerii profesionişti, pentru senzaţia „tactilă” mai sensibilă. În plus, caracteristici precum trackpad-urile cu ecran tactil şi camerele web de înaltă definiţie sunt tot mai comune pe laptopurile de gaming.

Sistemul de răcire

Laptopurile de gaming din gama de vârf au un sistem de răcire superior. Efortul suplimentar depus de laptopurile gaming sunt mai bine echipate, pentru a disipa căldura în timpul lungilor sesiuni de gaming.

Bateria

Nu este punctul forte al laptopurilor de gaming şi trebuie să ţii cont şi de acest aspect. Totuşi, dacă ai nevoie de o autonomie bună, pentru a nu depinde de cabluri, caută ca bateria să aibă o durată de utilizare de 3 ore pe joc intensiv.

Porturi

Să nu-ţi lipsească clasicele porturi USB şi HDMI, deşi la generaţiile actuale de laptopuri pentru gaming e puţin probabil. Cel mai bine e să aibă ultimele standarde (USB 3.0 sau 3.1, tip C şi HDMI 1.3). Astfel, vei avea parte de transfer de date mult mai rapid.

Probabil te va interesa să aibă şi VGA, pentru a putea conecta un monitor, un televizor sau un proiector la laptopul tău de gaming. În fine, dar asta nu cred că mai trebuie menţionat, ieşirea pentru căşti şi microfon, pentru a te putea bucura pe deplin de experienţa gaming-ului cu prietenii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
laptop gaming

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici