(P) După 25 de ani, copiii dintr-o comună gălăţeană învaţă într-o şcoală la standarde europene

Peste 200 de elevi din comuna Băleni, judeţul Galaţi, învaţă într-o şcoală renovată la standarde europene. După ce timp de 25 de ani a fost în paragină, şcoala din Băleni a fost complet reabilitată şi eficientizată energetic.

1738 afișări
Imaginea articolului (P) După 25 de ani, copiii dintr-o comună gălăţeană învaţă într-o şcoală la standarde europene

(P) După 25 de ani, copiii dintr-o comună gălăţeană învaţă într-o şcoală la standarde europene

Acest lucru a fost posibil prin proiectul “O şcoală nouă, un viitor mai bun”, finanţat de compania GDF SUEZ Energy România şi Primăria comunei Băleni şi implementat de asociaţia Habitat for Humanity România.

Încă din luna noiembrie, cei peste 200 de elevi şi profesori se bucură de noua şcoală. Până atunci, întreaga activitate didactică se desfăşura într-o clădire anexă situată în aceeaşi curte.

Unitatea şcolară este transformată complet. Wc-urile turceşti, igrasia şi frigul au lăsat locul condiţiilor de învăţare la standarde europene, care le pot asigura un viitor mai bun copiilor din comunitate. Cu sprijinul financiar al GDF SUEZ Energy România şi al Primăriei comunei Băleni, Habitat for Humanity România a realizat izolaţia exterioară şi interioară, a înlocuit tâmplăria, a montat parchet, gresie şi faianţă, a schimbat instalaţia electrică şi sanitară şi înlocuit centrala termică.

Lucrările de reabilitare au durat trei luni şi s-au ridicat la 118.000 de euro.

Compania GDF SUEZ Energy România se implică constant în dezvoltarea comunităţilor locale unde activează, iar proiectul de reabilitare a şcolii din Băleni înseamnă o investiţie de durată pentru un viitor mai bun al tinerelor generaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici