(P) Firmă producătoare de aparate de ozon: Ne aşteptăm la o creştere a pieţei

"Anul trecut vânzările de generatoare de ozon au avut o creştere frumoasă, de peste 100% faţă de anul precedent" - declară Gabriel Dumitraş, proprietarul companiei OzonFix, lider de piaţă în producerea şi comercializarea generatoarelor de ozon.

249 afișări
Imaginea articolului (P) Firmă producătoare de aparate de ozon: Ne aşteptăm la o creştere a pieţei

Firmă producătoare de aparate de ozon: Ne aşteptăm la o creştere a pieţei

"Acest ritm de creştere se datorează pandemiei însă, noi estimăm o majorare a pieţei din România şi în continuare. La nivel mondial se estimează că piaţa generatoarelor de ozon să aibă o creştere de cca. 6% în intervalul 2020-2027, pe fondul majorării cererii din zona industrială. Noi, în cadrul strategiei noastre de creştere ne bazăm şi pe nevoile populaţiei. Oamenii au devenit mai conştienţi de importanţa asigurării unui mediu nu doar curat, dar şi sterilizat, iar un criteriu de selecţie important a devenit natura ecologică a substanţelor de dezinfectare."
 
Ozonul este un gaz foarte reactiv, care, prin procesul denumit oxidare, distruge în totalitate viruşi, microbi, mucegai, anihilează mirosurile, compuşi organici şi anorganici. Totodată, ozonul reprezintă o modalitate de dezinfectare 100% ecologică, întrucât ozonul se descompune în oxigen şi în acest fel nu provoacă efecte secundare nedorite.
 
OzonFix, o firmă cu capital 100% românesc produce şi comercializează generatoare de ozon de peste 30 de ani. Compania a dezvoltat un sistem propriu de fabricaţie, în cadrul căruia materia prima este asigurată din Europa, iar generatoarele de ozon asamblate în fabrică OzonFix se conformează cu standardele de calitate europene.
 
Am investit mult timp şi efort până când am ajuns să avem un sistem de producţie bine pus la punct, cu materiale de calitate. Un aspect important a constituit instruirea personalului pentru a ne asigura că toate generatoarele se conformează standardului european în ceea ce priveşte aparatele de ozon.”
 
OzonFix foloseşte tehnologia OTC Tube pentru a produce, în mod controlat, ozonul necesar decontaminării spaţiilor de lucru, a locuinţelor, a apei şi a alimentelor.
 
Tehnologia OTC Tube reprezintă cea mai puternică tehnologie de producere a ozonului.  Tuburile de ozon cu tehnologia OTC Tube produc ozon prin trecerea oxigenului prin interiorul acestora. Zona din interior este complet controlată, iar aici are loc o descărcare electrică uniformă, care poate să fie şi de câteva zeci de mii de volţi.
 
Cantitatea de ozon generată în tuburile de ozon este folosită mai apoi pentru dezinfectarea spaţiilor de lucru sau de locuit.
Gabriel Dumitraş consideră că generatoarele de ozon sunt o soluţie atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice din multe industrii.
 
Persoanele fizice folosesc aparatul de ozon pentru dezinfectarea aerului în casă, pentru decontaminarea apei de băut, dar şi pentru a elimina reziduurile chimice de pe legume, fructe sau carne, înainte de consum.
 
În ceea ce priveşte zona industrială, aparatele de ozon pot constitui o soluţie ecologică şi sigură în mai multe industrii.
Service-urile auto au posibilitatea să ofere clienţilor dezinfectarea habitaclului cu aparatul de ozon, şi aici ne referim în special la zonele greu accesibile, cum ar fi sistemele de aer condiţionat. Ozonul, având formă gazoasă, intră cu uşurinţă în orificiile sistemului de aer condiţionat şi anihiliează mucegaiul, viruşii, bacteriile instalate acolo. Pe lângă agenţii patogeni, ozonul elimină şi mirosurile de toate felurile, fumul, mirosul de ars, de stătut, etc.
 
Fermele de animale au un avantaj enorm folosind aparatele de ozon. În situaţia lor, cu ajutorul ozonului pot elimina atât mirosurile neplăcute, cât şi bacteriile care pot cauza îmbolnăvirea animalelor. În acest fel, de exemplu, pot renunţa la anumite tratamente medicamentoase care au efecte secundare la nivelul populaţiei care consumă carnea.
Pe lângă fermele de animale şi cele viticole sau producătorii de legume şi fructe pot beneficia de efectele dezinfectante ale ozonului. În cazul lor, aparatele de ozon distrug patogenii şi prin asta pot extinde perioada de valabilitate a produsului.
 
Ozonul menţine salubritatea încăperilor inhibând agenţii patogeni, elimină mucegaiul din zona de depozitare la rece şi elimină mirosurile.
 
Aparatele de ozon sunt un aliat puternic şi când vine vorba de dezinfectarea spitalelor şi a creselor. Totodată se pot folosi şi în industria ospitalieră: în restaurante, hoteluri, spa-uri. Ozonul este utilizat într-o varietate de aplicaţii de tratare a apei potabile şi are o acţiune rapidă şi eficace. Ozonul este superior oricărei alte metode de dezinfecţie din cauza capacităţii sale de oxidare mare şi permite costuri de operare mai mici. Asociaţia Internaţională de apă îmbuteliată (IBWA) sugerează un nivel de ozon rezidual între 0,2 şi 0,4 ppm. Acest lucru oferă o dezinfecţie atât a apei cât şi a sticlei.
 
Îmbutelierea finală cu apă de izvor necesită un control strict al concentraţiei de ozon pentru a asigura un echilibru între salubritate şi formarea de bromat. Doza de ozon şi durata de contact trebuie să fie suficientă pentru a inactivă bacterii, viruşi şi paraziţi care ar putea fi prezenţi în produs în timpul îmbutelierii.
 
OzonFix are în portofoliu aparate de ozon cu diverse capacităţi de producere a ozonului în funcţie de obiectivul utilizării acestora.
 
Modelul OzonFix Home 1 poate produce până la 1 gram de ozon pe oră, însă cele de utilizare industrială pot genera până la 2000 grame de ozon pe oră.
 
Avantajul faptului că OzonFix nu doar comercializează, dar şi produce aceste aparate este faptul că pot dezvolta sisteme complete de dezinfectare, în funcţie de nevoile companiei respective.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici