(P) Somn liniştit pentru cei care folosesc laptopuri ASUS ZenBook cu ecrane OLED

943 afișări
Imaginea articolului (P) Somn liniştit pentru cei care folosesc laptopuri ASUS ZenBook cu ecrane OLED

Suntem înconjuraţi de ecrane digitale pe care le folosim de multe ori fără a ţine cont de efectele negative asupra sănătăţii. Noua generaţie de laptopuri ASUS ZenBook cu ecrane OLED îmbunătăţeşte calitatea somnului copiilor şi adulţilor prin reducerea emisiilor nocive de lumină albastră.

Trecerea de la tehnologia LCD la OLED pe anumite modele ZenBook are ca efect imediat creşterea calităţii imaginii prin afişarea de imaginii vii din orice unghi, cu un contrast impresionant, dar în acelaşi timp rezolvă şi efectele luminii albastre consumate înainte de culcare pentru ca tu şi copiii tăi să puteţi dormi liniştiţi.

Ecranele ASUS OLED protejează sănătatea copiilor

Utilizarea continuă a dispozitivelor digitale afectează sănătatea adulţilor şi copiilor pe termen lung. Aceste efecte sunt cercetate şi dovedite de multe studii care indică emisia de radiaţie luminoasă in spectrul albastru înainte de culcare drept cauză principală pentru dereglarea somnului.

În cazul copiilor efectele sunt mai puternice, ochii adulţilor fiind puţin mai bine adaptaţi pentru a filtra în mod natural lumina albastră. Suprimarea secreţiei de melatonină este unul din efectele care se observă imediat, fiind mult mai severă în cazul copiilor, ochii acestora având pupila de două ori mai mare în medie faţă de cea a unui adult. Lipsa acestui hormon natural întârzie apariţia senzaţiei de somn şi afectează calitatea somnului.

Melatonina nu este singurul hormon afectat de lumina albastră din păcate, fiind reduse si secreţiile hormonilor responsabili de creşterea masei musculare, de întărirea sistemului imunitar şi de regenerarea celulelor. Toţi aceşti hormoni sunt responsabili cu dezvoltarea copiilor pe termen lung.

Tehnologia Eye Care este răspunsul inginerilor ASUS, care au reuşit să elimine cu 70% emisia de lumină albastră în cazul ecranelor OLED (Organic Light Emitting Diode Display) prin utilizarea unui filtru optic performant, care nu schimbă vizibil calitatea impresionantă a imaginii, un atu al tehnologiei OLED. Reuşita ASUS a primit certificările SGS şi TUV Rheinland şi este un beneficiu important al ecranelor ASUS OLED.

Efectele luminii albastre explicate de specialistul optometrist Ovidiu Petriţa

Pentru a afla mai multe informaţii despre cum ne afectează lumina albastră am luat legătura cu Ovidiu Petriţa de la Ovidiu Optik, specialist optometrist cu experienţă de 20 de ani:

Aşa cum ştim cu toţii, calitatea somnului este foarte importantă pentru noi toţi, dar mai ales în cazul copiilor. Expunerea prelungită la această lumină albastră produsă de diferite tipuri de ecrane poate afecta în timp calitatea somnului, copiii fiind mult mai expuşi la aceasta datorită mărimii pupilei şi a faptului că cristalinul copiilor nu filtrează atât de mult această lumină ca în cazul adulţilor.

În practica noastră întâlnim foarte frecvent astfel de situaţii, de copii cu ametropii dobândite, principala cauză fiind timpul petrecut în faţa monitoarelor de diverse feluri.

Aşa cum ştim, în acest context pandemic actual, timpul petrecut în faţa calculatorului este mult mai mare decât înainte, ceea ce duce inevitabil la probleme mai mari şi mai numeroase. Astfel, această inovaţie de la ASUS este extrem de binevenită. Reducerea cu până la 70% a acestor emisii este excelentă.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582: un laptop puternic cu două ecrane 4K

Sunt puţine lucruri care te pot pregăti pentru senzaţia din momentul în care îl deschizi pentru prima dată pe ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582, un laptop cu un ecran principal de 15.6 inch 4K OLED HDR cu calitate cinematică a culorilor, asistat de un al doilea afişaj 4K, ScreenPad Plus, care se înclină automat la 9.5 grade, cele două formând împreună un unghi de 144.5 grade pentru o poziţie de lucru ergonomică.

Conţinutul este afişat fluent pe cele două ecrane datorită componentelor puternice, un procesor Intel® Core™ i9-10980HK ce poate rula până la 5.3 GHz, însoţit de o placă video Nvidia® GeForce™ RTX 3070 cu 8 GB VRAM şi suport pentru Ray Tracing, 32 GB RAM, plus un SSD rapid tip NVMe de 1 TB.

ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 este un laptop premium, posibil datorită unei lungi liste de inovaţii ASUS şi este disponibil în mai multe configuraţii în eShop Oficial ASUS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici