(P) Terapia – o istorie plină de inovaţii concentrate pe nevoile de sănătate ale oamenilor

154 afișări
Imaginea articolului (P) Terapia – o istorie plină de inovaţii concentrate pe nevoile de sănătate ale oamenilor

(P) Terapia – o istorie plină de inovaţii concentrate pe nevoile de sănătate ale oamenilor

Cu o experienţă de peste un secol în producţia de medicamente, Terapia – o companie SUN PHARMA a găsit în mod constant modalităţi noi pentru a dezvolta produse şi soluţii farmaceutice inovatoare care continuă, astăzi, să îmbunătăţească vieţile a milioane de oameni.

Bazele companiei au fost puse acum peste 100 de ani, în 1921, când doi biochimişti Prof. Dr. Reinbold Adalbert şi asistentul său Dr. Stern Wilhelm au înfiinţat un mic laborator chimico-farmaceutic la Cluj-Napoca.

Acesta a fost punctul de plecare al Terapia – o companie SUN PHARMA care este, astăzi, cea mai importantă companie de medicamente generice şi produse OTC din România, dar şi parte a grupului SUN PHARMA, o organizaţie bazată pe cercetare şi dezvoltare care reuneşte 42 de situri de producţie, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice şi OTC ce se regăsesc în peste 100 de ţări.

Pentru oameni, pentru viaţă” este mai mult decât un slogan, noile soluţii terapeutice şi de prevenţie sunt create pentru a păstra intactă misiunea în slujba oamenilor şi a vieţii. Angajamentul companiei Terapia de a pune pacienţii şi consumatorii pe primul loc combinat cu capacitatea de adaptare la condiţiile unei industrii în continuă schimbare şi la nevoile de sănătate ale oamenilor, au stat la baza longevităţii acestei companii care a evoluat continuu şi care distribuie în prezent preparate farmaceutice în peste 25 de ţări şi produce anual 93 de milioane de cutii de medicamente în peste 300 de forme farmaceutice.

Terapia – un brand de încredere cu o prezenţă de peste 100 de ani în viaţa oamenilor. Pentru mai mult de 100 de ani, Terapia s-a dedicat nevoilor de sănătate ale oamenilor cu mărci puternice şi produse inovatoare. Activităţile de cercetare şi dezvoltare au jucat întotdeauna un rol vital pentru Terapia. Astfel, o parte din reţetele produselor au fost păstrate şi în prezent, însă, multe dintre ele au fost îmbunătăţite de-a lungul timpului într-un mod inovator în funcţie de diversificarea nevoilor de sănătate ale oamenilor.

De mai bine de un secol, produsele Terapia au oferit accesibilitate şi calitate, devenind mărci de încredere pentru susţinerea medicinei în multiple arii terapeutice: sistemul cardiovascular, sistemul nervos central, sistemul musculo-scheletic, antiinfecţioase de uz sistemic, antineoplazice şi imunomodulatoare, sistemul respirator, tract digestiv şi metabolism, dermatologie etc.

Pentru a consolida şi mai mult această încredere, Terapia va continua să realizeze investiţii importante în cercetare şi tehnologii inovatoare pentru a crea produse ce contribuie la un viitor mai sănătos, rămânând totodată o forţă motrice pentru inovaţia din domeniul farmaceutic.

 

Ştiaţi că:

  • Terapia este prima companie din România care a obţinut din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) Certificatul de Bună Practică de Fabricaţie (GMP) pentru produse medicamentoase de uz uman, în anul 1999.
  • Terapia este primul producător român de medicamente generice care a înfiinţat un Centru de Studii Clinice de Bioechivalenţă, în anul 2002. Calitatea activităţilor Departamentului de Bioechivalenţă/Biodisponibilitate a fost confirmată de succesul inspecţiilor Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) şi Agenţiei Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA).
  • Terapia a finalizat un amplu proiect de decontaminare a apei şi a solului aferent site-ului de producţie din Cluj, în anul 2010, după o investiţie de aproximativ 3 milioane de dolari.
  • Terapia a devenit, în anul 2015, parte din Sun Pharma, a patra cea mai mare companie farmaceutică de produse generice şi specializate din lume şi liderul pieţei farmaceutice din India.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici