Cum trăiesc oamenii în cea mai bogată ţară din lume. Locuitorii nu au voie să bea alcool, dar primesc energie gratis

Chiar dacă în lume se vorbeşte de mai bine de trei ani de criza financiară, care în această perioadă îşi arată o nouă faţă, există şi pământeni fericiţi, cărora veniturile le-au crescut în ultima perioadă. Vorbim despre un stat mic din Orientul Mijlociu, care tocmai a preluat titulatura de cea mai bogată ţară din lume, detronând Luxemburgul.

5 afișări
Imaginea articolului Cum trăiesc oamenii în cea mai bogată ţară din lume. Locuitorii nu au voie să bea alcool, dar primesc energie gratis

Cum trăiesc oamenii în cea mai bogată ţară din lume. Locuitorii nu au voie să bea alcool, dar primesc enerie gratis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este adevărat că stă pe o comoară, şi anume resurse nepreţuite de gaze naturale. Este vorba despre Qatar.

Qatarul a surclasat recent Luxemburgul la nivelul de trai al populaţiei, în această ţară înregistrandu-se cel mai ridicat nivel al PIB-ului anual per capita din lume: 88.221 dolari. Iar estimările sunt că, până în 2016, locuitorii din Qatar vor câstiga aproape 112.000 dolari.

Cu o populaţie de 1,7 milioane de locuitori, Qatarul şi-a câştigat independenţa abia în 1971. Este condus de Amir Hamad, din 1995, care a preluat puterea de la tatăl său, pe care l-a înlăturat printr-o revoltă.

Pentru cei 15% dintre qatarezi, care sunt nativi, viaţa este şi mai frumoasă - electricitatea, apa şi asistenţa medicală sunt gratuite, pensiile sunt plătite de stat fără să fi contribuit, iar împrumuturile de la bănci sunt foarte ieftine.

Află mai multe despre cea mai bogată ţară din lume www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici