Traian Basescu i-a dat „tainul“ lui Nicolas Sarkozy

Seful statului roman a anuntat ca va sustine implicarea Gaz de France in proiectul Nabucco, desi unii dintre partenerii Romaniei s-au opus fatis implicarii Frantei in proiect.

1 afișare
Imaginea articolului Traian Basescu i-a dat „tainul“ lui Nicolas Sarkozy

Traian Basescu i-a dat „tainul“ lui Nicolas Sarkozy

Seful statului roman a declarat ieri, dupa intrevederea de la Palatul Cotroceni cu omologul sau de la Paris, Nicolas Sarkozy, ca au „convenit ca firma de stat Gaz de France sa fie asociata proiectului Nabucco, Romania urmind sa fie un sustinator al Gaz de France in angajarea proiectului Nabucco“. Liderul de la Élysée nu s-a referit direct la aceasta asociere, aducind doar aluziv in discutie o cooperare in domeniul gazelor naturale. „I-am spus presedintelui Basescu ca daca Romania este membra (UE - n.r.) de numai un an, asta nu inseamna ca are mai putine drepturi la cuvint decit celelalte. Vreau ca Romania sa-si ocupe locul in cadrul dezbaterii europene. Avem nevoie de o Romanie care sa reprezinte un glas puternic la nivel european. Parteneriatul strategic va da posibilitatea unei colaborari active in domeniul energiei, in special energia nucleara, a celei pe baza de gaz, a industriei de armament’’, a spus presedintele Frantei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici