Aspirina nu ajută pacienţii cu COVID-19. Ce spune medicul Adrian Marinescu

  • Studiul a fost facut pe 15 mii de pacienţi internaţi în spital după infectre.
  • Aspirina nu îmbunătăţeşte rata de supravieţuire a bolnavilor cu COVID-19.
  • Studiu: aspirina nu ajută nici măcar la prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2.
363 afișări
Imaginea articolului Aspirina nu ajută pacienţii cu COVID-19. Ce spune medicul Adrian Marinescu

STUDIU Aspirina nu îmbunătăţeşte starea de sănătate a pacienţilor cu COVID-19. Ce spune medicul Adrian Marinescu

Recovery, studiul care analizează o serie de tratamente posibile pentru COVID-19, a evaluat şi efectele aspirinei asupra a aproximativ 15.000 de pacienţi internaţi în spital după infectrea cu SARS-CoV-2.
 
Concluzia este că aspirina nu îmbunătăţeşte rata de supravieţuire a bolnavilor cu COVID-19. Medicul infecţionist Adrian Marinescu spune că el a folosit acest medicament pentru antiagregare trombocitelor şi că pacienţii care au primit aspirină au avut o durată de spitalizare mai scurtă. 
 
„S-a plecat de la ideea că daca are un rol anti-agregant ar putea să fie utilă infecţiei cu SARS-CoV-2. Tocmai de aceea s-au facut unele studii şi comparaţii ca să vadă dacă în afară de bolile cardiace sau neurologice pentru care se folosea ar avea un beneficiu evident”, a spus Adrian Marinescu, medic infecţionist.
 
Studiul a fost făcut între noiembrie 2020 şi martie 2021. Pacienţii au fost împărţiţi în două grupe, jumătate primind 150 de mg de aspirină o dată pe zi şi altă grupă a primit îngrijirile obişnuite. .
 
„Aspirina nu aduce un beneficiu evident în ceea ce priveşte prevenţia. E foarte utilă aspirina în multe patologii, dar nu şi în cazul infecţiei cu SARS-Cov-2”, a declarat medicul.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici