Criză mondială: OMS anunţă că nu mai sunt vaccinuri împotriva holerei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că rezervele de vaccinuri împotriva holerei fie s-au epuizat, fie sunt pe final în diferite regiuni ale lumii.

288 afișări
Imaginea articolului Criză mondială: OMS anunţă că nu mai sunt vaccinuri împotriva holerei

Criză mondială: OMS anunţă că nu mai sunt vaccinuri împotriva holerei

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat vineri că stocul global de vaccinuri împotriva holerei este „în prezent gol sau extrem de scăzut", pe fondul reapariţiei bolii în întreaga lume.

Agenţia de sănătate a ONU a anunţat că există aproximativ 30 de ţări din întreaga lume care au raportat focare de holeră în acest an, ceea ce reprezintă aproximativ o treime mai mult decât într-un an obişnuit.

„Nu mai avem vaccinuri. Tot mai multe ţări continuă să le solicite şi este extrem de dificil. Toate vaccinurile care au fost produse sunt deja alocate", a declarat Philippe Barboza, şeful echipei pentru holeră şi boli diareice epidemice, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Reuters.

El s-a referit la un stoc de urgenţă deţinut de Grupul internaţional de coordonare pentru furnizarea de vaccinuri, care este gestionat de OMS şi de alţi parteneri. În mod obişnuit, acesta dispune de aproximativ 36 de milioane de doze disponibile pe an. Penuria de vaccinuri a determinat deja OMS să suspende temporar strategia standard de vaccinare în două doze în luna octombrie.

Barboza a mai spus că o parte din această criză este provocată de decizia unui producător indian de a opri producţia, fără a oferi detalii.

Multe dintre ţările cu focare de holeră sunt cele afectate de sărăcie şi conflicte, cum ar fi Haiti şi Yemen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici