Ebola în Uganda: primul un caz a fost confirmat, focarul se extinde în estul ţării

Ţara africană confirmă apariţia unui caz de Ebola în estul ţării, ceea ce înseamnă că focarul se extinde şi în alte regiuni, potrivit Reuters.

315 afișări
Imaginea articolului Ebola în Uganda: primul un caz a fost confirmat, focarul se extinde în estul ţării

Ebola în Uganda: primul un caz a fost confirmat, focarul se extinde în estul ţării

Un caz de Ebola a fost confirmat în Jinja, în estul Ugandei, a declarat duminică ministrul sănătăţii din ţara africană. Este pentru prima dată când epidemia se extinde în estul ţării.

Autorităţile se străduiesc să limiteze evoluţia focarului de când a fost declarată epidemia, la 20 septembrie.

Uganda a înregistrat până în prezent 135 de cazuri confirmate şi 53 de decese, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Ministrul sănătăţii, Jane Ruth Aceng, a declarat că la Jinja a murit un bărbat de 45 de ani. O mostră care s-a dovedit pozitivă la Ebola a fost obţinută de pe corpul acestuia de către lucrătorii medicali de la o clinică privată unde acesta a cerut tratament.

„Au fost activate investigaţiile de depistare a contacţilor şi cele epidemiologice", a spus Aceng.

Pentru virusul care circulă în Uganda nu există un vaccin. Ebola ucide aproximativ jumătate dintre persoanele pe care le infectează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
uganda,
ebola,
caz

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici