Galaţiul devine centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace

  • Primele implanturi de stimulatoare cardiace se realizează marţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi.
  • Este o premieră pentru spitalul gălăţean care astfel devine centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace.
412 afișări
Imaginea articolului Galaţiul devine centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace

Galaţiul devine centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace

Procedurile pot fi făcute în urma unor investiţii realizate la Galaţi. Cel mai mare spital din judeţ şi din regiunea de sud-est are secţie de cardiologie intervenţională unde pot fi montate stenturi şi se realizează implanturi de stimulatoare cardiace şi coronarografii.

Investiţia în valoare de 1,7 milione de euro este realizată cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Primele implanturi vor fi montate de o echipă mixtă de medici din Tg. Mureş şi Galaţi.

„Pentru prima oară la Galaţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se vor realiza primele implanturi de stimulatoare cardiace. Sunt dispozitive care salvează viaţa pacienţilor cu probleme de ritm cardiac. Mâine vor fi realizate primele două astfel de proceduri de către o echipă mixtă de specialişti de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi şi de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş. Echipa va fi condusă de către coordonatorul Programului Naţional de Implant Stimulatoare şi Defibrilatoare Cardiace, prof. dr. Dan Dobreanu”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Galaţiul este singurul judeţ din zona de sud-est a ţării în care se poate realiza această procedură medicală. Practic, spitalul gălăţean devine centru regional şi va prelua o parte a pacienţilor care merg la unităţi medicale din Bucureşti, Iaşi, Tg. Mureş şi Cluj-Napoca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici