În Ţările de Jos, purtarea măştii este obligatorie doar în transportul public, colegii şi în licee

  • Premierul olandez, Mark Rutte, a anunţat vineri o o nouă relaxare a restricţiilor împotriva COVID-19.
  • Discotecile şi cluburile de noapte îşi vor putea redeschide uşile pentru clienţii testaţi negativ în prealabil.
  • "Ţările de Jos fac un mare pas" spre viaţa fără restricţii, a declarat premierul Rutte.
887 afișări
Imaginea articolului În Ţările de Jos, purtarea măştii este obligatorie doar în transportul public, colegii şi în licee

Olandezii dau masca jos

Premierul olandez, Mark Rutte, a anunţat vineri o o nouă relaxare a restricţiilor împotriva COVID-19 în Ţările de Jos, unde portul măştii va rămâne obligatoriu doar în transportul public şi în colegii şi licee, notează AFP.

Noua rundă de relaxări va intra în vigoare pe 26 iunie, a declarat Mark Rutte într-o conferinţă de presă.

De la această dată, portul măştii nu va mai fi obligatoriu oriunde se poate respecta distanţarea socială. Guvernul consideră că nu este cazul în transportul public şi în colegii şi licee.

Discotecile şi cluburile de noapte îşi vor putea redeschide uşile pentru clienţii testaţi negativ în prealabil.

Cafenelele şi restaurantele vor avea permisiunea începând cu 26 iunie de a difuza meciurile campionatului european de fotbal pe ecrane mari, în interior şi în aer liber, cu condiţia ca între clienţi să se păstreze o distanţă de 1,5 metri.

"Ţările de Jos fac un mare pas" spre viaţa fără restricţii, a declarat premierul Rutte.

Guvernul va evalua "la jumătatea lunii august" posibilitatea abandonării gesturilor de barieră, cum ar fi distanţarea socială.

De la 5 iunie, restaurantele au putut să primească din nou clienţi în interior.

Anterior, guvernul olandez a pus capăt de lockdown-ului şi a permis restaurantelor şi cafenelelor să primească clienţi pe terasă.

De la începutul crizei sanitare, Olanda, cu o populaţie de aproximativ 17 milioane de locuitori, a înregistrat mai mult de un milion şi jumătate de cazuri de COVID-19 şi moartea a peste 17.700 de persoane din cauza acestei boli. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici