Lisabona revine la restricţiile de weekend din cauza Covid-19

  • Experţii sunt de părere că există o răspândire rapidă a variantei Delta, care este foarte contagioasă.
  • Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în zona Lisabonei.
  • 25% din populaţia Portugaliei are schema completă de vaccinare.
1254 afișări
Imaginea articolului Lisabona revine la restricţiile de weekend din cauza Covid-19

Lisabona

Poliţia portugheză a început vineri să oprească şoferii care călătoresc în zonă şi în afara zonei metropolitane Lisabona. Măsura a fost luată după ce a intrat în vigoare o interdicţie ca răspuns la creşterea cazurilor noi de COVID-19 în regiunea din jurul capitalei. În următoarele weekend-uri, călătoriile în Lisabona şi în afara regiunii vor fi restricţionate.

LUIS CANHOTO,
Purtător de cuvânt al Gărzii Naţionale Republicane:

”Operaţiunea se desfăşoară normal, aşa cum era de aşteptat. Aceasta este o operaţiune a Gărzii Naţionale Republicane pentru a controla mişcările către şi dinspre zona metropolitană Lisabona, având ca scop aplicarea măsurilor impuse de şedinţa Cabinetului. Vom începe această operaţiune de astăzi, la trei după-amiaza, până luni la 21”.

Restricţiile în zona în care locuiesc aproximativ 2,8 milioane de persoane au intrat în vigoare vineri, ora 15:00 şi se vor încheia luni, la aceeaşi oră. Portugalia asistă la o creştere a noilor cazuri zilnice, situaţie cu care nu s-a mai confruntat din februarie.

Autorităţile au raportat că 804 din cele 1.233 de cazuri noi depistate joi în Portugalia se aflau în regiunea Lisabonei.

LUIS CANHOTO,
Purtător de cuvânt al Gărzii Naţionale Republicane:

”În ciuda scurtului preaviz, şoferii cunosc regulile, sunt conştienţi de interdicţia de circulaţie în zona metropolitană Lisabona şi, după cum am văzut, există mult mai puţin trafic decât într-o vineri după-amiaza obişnuită şi, în general, persoanele pe care le-am controlat au motive legitime să circule”.

În timp ce spitalele publice încă fac faţă creşterii cazurilor de coronavirus, unele dintre ele se pregătesc pentru mai multe internări.

Consiliul municipal din Lisabona a anunţat joi că va deschide centre de vaccinare şapte zile pe săptămână, de la 1 iulie, în efortul de a accelera vaccinările.

Portugalia, o ţară cu 10,3 milioane de oameni, şi-a vaccinat 42% din populaţie cu o primă doză de vaccin COVID-19 şi 25% au schema completă de vaccinare. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici