Medic de familie: Lockdown o lună şi vaccinare obligatorie

  • România lucrului bine făcut nu se realizează cu jumătăţi de măsură.
  • Suntem într-o situaţie atât de cruntă şi am devenit şoarecii de experienţă ai întregii lumi.
  • Aş face un lockdown naţional şi aş introduce măsuri foarte severe în ceea ce priveşte obligativitatea vaccinării.
  • Circulă tot felul de prostii inclusiv în mediul sanitar. Nici măcar bolnavii oncologici nu se exclud de la vaccinare.
5144 afișări
Imaginea articolului Medic de familie: Lockdown o lună şi vaccinare obligatorie

Medic de familie: Lockdown o lună şi vaccinare obligatorie

Secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, medicul de familie Irina Badrajan, susţine că este dezamăgit de măsurile anti-pandemie anunţate de preşedintele României, Klaus Iohannis, aceasta aşteptându-se la măsuri mult mai dure: „Sunt foarte dezamăgită că-s puţine hotărâri. România lucrului bine făcut nu se realizează cu jumătăţi de măsură. În plus, măsurile sunt amânate până luni. Dacă statul nu acţionează în acest moment cu hotărâre, să impună nişte măsuri foarte drastice, vom avea repercusiuni la care nici n-am visat vreodată. Suntem într-o situaţie atât de cruntă şi am devenit şoarecii de experienţă ai întregii lumi. Toţi vin acuma să vadă ce am făcut de am ajuns în halul ăsta. Suntem pe primul loc în lume la decesele de COVID. Totul are la bază deciziile din primăvară când măsurile s-au relaxat într-un mod absolut nejustificat. Acum nu s-a zis nici care vor fi impulsurile ce se vor da pentru ca toată populaţia să se vaccineze”.

Doamna Badrajan ar introduce un lockdown naţional pentru o lună şi ar impune obligativitatea vaccinării: „Aş face un lockdown naţional de o lună şi aş introduce măsuri foarte severe în ceea ce priveşte obligativitatea vaccinării. Numai aşa se poate reuşi ceva. Apoi, să nu uităm de păstrarea măsurilor de prevenţie. Pe stradă lumea nu poartă mască sau o poartă pe sub barbă, în locurile aglomerate aşişderea, în mijloacele de transport la fel. Lumea ignoră totul. La noi s-a ignorat totul şi-n condiţiile astea nu avem nici o şansă. Dacă nu vor fi nişte măsuri foarte drastice, viitorul nu va suna bine. Ar trebui şi ca angajatorii să-şi oblige angajaţii să se vaccineze. Nu mai mergem cu jumătăţi de măsură”.

Medicul de familie a mai spus că inclusiv persoanele alergice se pot vaccina, pentru că nu există reacţii adverse nici în cazul lor: ”S-a făcut prea mare caz de nu ştiu ce boli că se exclud de la vaccinare, şi tot aşa. Circulă tot felul de prostii, inclusiv în mediul sanitar. Nici măcar bolnavii oncologici nu se exclud de la vaccinare. Nu este exclusă de la vaccinare nicio categorie de pacienţi. Vaccinul anti-COVID nu are nici o legătură cu alergiile. Vaccinul acţionează prin ARN mesager şi la ora actuală se ştiu destule lucruri în mod sigur ca să nu contraindice”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici