Ministrul Sănătăţii, avertisment legat de al doilea val al epidemiei de coronavirus: „Autorităţile trebuie să fie pregătite. Nu ştiu dacă o economie trece de două ori într-o sută de ani prin ce trecem acum”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că dacă va exista un al doilea val de îmbolnăviri cauzate de coronavirus, acesta nu va avea amploarea primului val, însă crede că „autorităţile trebuie să fie pregătite”.

8296 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii, avertisment legat de al doilea val al epidemiei de coronavirus: „Autorităţile trebuie să fie pregătite. Nu ştiu dacă o economie trece de două ori într-o sută de ani prin ce trecem acum”

Ministrul Sănătăţii, avertisment pentru al doilea val al epidemiei de coronavirus: „Autorităţile trebuie să fie pregătite. Nu ştiu dacă o economie trece de două ori într-o sută de ani prin ce trecem acum”

Ministrul Sănătăţii avertizează că pe parcursul verii va continua o transmitere intracomunitară a virusului şi a spus că este nevoie de o vaccinare susţinută antigripală şi antipneumococică a celor din grupele de risc, pentru a preveni cazuri grave.

„Cred că al doilea val nu va mai fi ca acest prim val, dar noi trebuie să fim pregătiţi pentru absolut orice. Facem tot posibilul să nu mai ajungem într-o perioadă ca aceasta. Nu ştiu dacă un medic se întâlneşte de două ori în viaţă cu ce s-a întâmplat acum. Nu ştiu dacă o economie trece de două ori într-o sută de ani prin ce trecem acum”, a declarat Nelu Tătăru la Digi24.

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre imunizare.

„Am trecut printr-un prim moment al pandemiei, poate vom trece şi prin al doilea. Suntem o parte dintre noi care se imunizează. Imunizarea noastră se face în două feluri: trecând prin boală sau vaccinându-ne. Deocamdată vaccinul nu-l avem. Posibilitatea ca odată apărut acest vaccin anti-COVID la un an şi jumătate după, nu ştiu dacă o mai fi atât de acerb să îl credem obligatoriu. Ca şi vaccinul antigripal, ca şi vaccinul anti-Covid, le recomanzi. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program pe care le luăm din copilărie, pe acelea le-aş face vaccinare obligatorie. Este o patologie care, poate, o s-o avem un an, doi, nu este o patologie care se perpetuează de la an la an. Nu putem introduce oligativitate după un an-doi de boală”, a explicat Nelu Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici