Rafila: Probabil săptămâna viitoare vom depăşi o medie de 10.000 de noi cazuri Covid-19 pe zi

Probabil că săptămâna viitoare ne vom afla în jurul cifrei de 70.000 de cazuri Covid-19, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „Vom vedea unde se va opri creşterea”.

758 afișări
Imaginea articolului Rafila: Probabil săptămâna viitoare vom depăşi o medie de 10.000 de noi cazuri Covid-19 pe zi

Rafila: Probabil săptămâna viitoare vom depăşi o medie de 10.000 de noi cazuri Covid-19 pe zi

„Probabil că săptămâna viitoare ne vom afla - este doar o estimare - în jurul cifrei de 70.000 de cazuri. Adică acea medie de 10.000 de cazuri pe zi va fi înregistrată în primele zile la începutul lunii august”, spune Alexandru Rafila.

El precizează că nu există elemente de severitate mai mare a tulpinii BA5, care devine dominantă.

„Vom vedea unde se va opri creşterea. Estimările noastre iniţiale arătau undeva în jurul datei de 15 august, aşa cum am declarat, dar în mod evident media de 10.000 de cazuri va fi depăşită în săptămânile următoare”, încheie Rafila.

Peste 12.000 de noi cazuri COVID sunt raportate în ultima zi, anunţa anterior ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici