Vrei să slăbeşti? Iată un tabel cu km/min de alergare pentru a pierde kilograme

Pentru a pierde în greutate, Harvard Medical School a stabilit, ştiinţific, un program săptămânal de antrenament care include 4 alergări şi 3 zile de odihnă.

7717 afișări
Imaginea articolului Vrei să slăbeşti? Iată un tabel cu km/min de alergare pentru a pierde kilograme

Vrei să slăbeşti? Iată un tabel cu km/min de alergare pentru a pierde kilograme

Ingrediente pentru o alergare eficientă, care te face să slăbeşti: angajament şi continuitate. Plus o dietă echilibrată care evită „bombele calorice” (mâncarea prăjită, deserturi). A avea un metabolism „dinamic” este primul pas către o pierdere constantă şi de durată în greutate.

A construi un meniu valabil pentru toţi alergătorii este aproape imposibil. Un program bun este întotdeauna personalizat. Fiecare suntem o piesă unică şi irepetabilă. 

Dar, ştiinţa vine la îndemânăne dă o mână de ajutor. Graţie studiilor şi comparaţiilor efectuate de-a lungul anilor de studii, există câteva „cărămizi” pe care să ne bazăm un proiect de program de alergare care să ducă la o slăbire eficientă.

Punctul de plecare este organizarea unui „bilanţ caloric negativ”. Consumul de mai multe calorii decât cele introduse va obliga organismul să „apeleze” la depozitele de energie stocate pe stomac, şolduri, de-a lungul coapselor.

Ţinta: 500 de kcal pe zi

Pentru a consuma mai multe calorii, va fi nevoie de o dietă echilibrată şi de o activitate de alergare care să ne ajute să consumăm aproximativ 500 kcal pe zi. Potrivit unui studiu al Şcolii de Medicină Harvard, o activitate de alergare de 30 de minute într-un ritm de 5min/km produce un consum între 400 şi 600 kcal (pe baza greutăţii corporale: cu cât cântărim mai mult, cu atât consumăm mai mult).

Dacă scădem aceste 500 de kcal din consumul nostru zilnic de energie, ar trebui să reuşim să pierdem jumătate de kilogram pe săptămână. Planificând o lună de muncă, vom putea slăbi de la 2 la 3 kg.

Următorul program de antrenament include 4 alergări şi 3 zile de odihnă. Când nu alergi, concentrează-te pe întărirea muşchilor, cu diverse exerciţii: flotări, ridicări... Creşterea forţei musculare stimulează metabolismul şi consumul de energie: muşchii mai puternici au nevoie de mai multă „hrană”.

Prima săptămână

Luni: 5 km / 6' - Miercuri: 4 km / 5'30" - Vineri: 5km / 6' - Duminică: 1km / 6'+ 4 km / 5'

A 2-a săptămână

Luni: 5 km / 6' - Miercuri: 4 km / 5'30"+ 1km 5''- Vineri: 2km / 6' + 3km / 5'- Duminică: 6km / 5'30"

A 3-a săptămână

Luni: 2 km / 6'+ 4km 5'30" - Miercuri: 7 km / 5'30" - Vineri: 2km / 6' + 4km / 5'- Duminică: 7km / 5'30"

A 4-a săptămână

Luni: 2 km / 6'+ 4km 5' - Miercuri: 7 km / 5'30" - Vineri: 1km / 6'+ 4km / 5'30" - Duminică: 4 km / 5' + 1km 4'30"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici