Zăpada în Apuseni: Sute de turişti, aşteptaţi la schi. Condiţiile de pe pârtii | FOTO

Sute de turiştii sunt aşteptaţi, în weekend, în staţiunile de schi din Munţii Şureanu şi Apuseni, unde zăpada căzută recent asigură condiţii foarte bune pe pârtii, chiar dacă este a jumătate a lunii martie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

147 afișări
Imaginea articolului Zăpada în Apuseni: Sute de turişti, aşteptaţi la schi. Condiţiile de pe pârtii | FOTO

Sute de turişti, aşteptaţi în Apuseni, unde zăpada este perfectă pentru schi | FOTO

Rareş Tileagă, monitor de schi în Munţii Şureanu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că în următoarele zile pârtiile vor fi perfecte pentru schi.

”La Şureanu, sezonul continuă, şi asta pentru că luna martie este din ce în ce mai albă. A nins şi va mai ninge, plus că va reveni în forţă viscolul. Vor fi condiţii de iarnă la Şureanu şi, contrar impresiei generale de la oraş, potrivit căreia s-ar fi topit zăpada la munte, zăpada rezistă încă mult şi bine. Mai bine zis, în momentul de faţă, pârtiile sunt pur şi simplu perfecte pentru schi. Partea proastă este că drumul de la Oaşa până la pârtii devine din ce în ce mai problematic, fiind acoperit cu gheaţă şi şleauri adânci. Prudenţa şi răbdarea rutieră trebuie să fie cuvintele-cheie pe acest tronson. Dar pârtiile superbe care îi aşteaptă la final merită tot efortul”, a spus Rareş Tileagă.



Potrivit acestuia, la Domeniul Schiabil Şureanu sunt funcţionale toate cele zece pârtii iar în aceste zile vor rămâne deschise în funcţie de numărul de turişti şi de starea vremii.

”În timpul săptămânii doar pârtiile din zona teleschiului „Curmătura” vor fi deschise. Celelalte pârtii (din zona telescaunului şi din zona teleschiului „Şureanu”) vor fi deschise doar dacă numărul de turişti este suficient de mare (minim 30 schiori). De asemenea, dacă va viscoli puternic, telescaunul va fi oprit”, a precizat Rareş Tileagă.

Unicul drum de acces spre pârtii este pe ruta Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704).

Totodată, sezonul de schi continuă şi la Arieşeni, unde altitudinea maximă este 1.400 de metri. Aici pârtiile se prezintă, în continuare, în condiţii foarte bune.

”Conform surselor pe care le am în zonă, în ciuda încălzirii din ultimul timp, cele două pârtii de la Arieşeni au zăpadă incredibil de multă şi de bună. Se schiază în cele mai bune condiţii, iar sezonul va continua, cu siguranţă, în plină primăvară”, a mai spus Rareş Tileagă.

Acces către staţiune se face pe ruta: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieşeni (DN 75). Drumul este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turism,
schi,
pârtie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici