1 IUNIE: Peste 20.000 de participanţi la Parada Elevilor din Bucureşti

Peste 20.000 de elevi de la şcoli şi licee din Capitală participă, duminică seară, la tradiţionala paradă anuală, care va fi urmată de un concert în Piaţa Constituţiei.

1038 afișări
Imaginea articolului 1 IUNIE: Peste 20.000 de participanţi la Parada Elevilor din Bucureşti

Peste 20.000 de participanţi la Parada Elevilor din Bucureşti (Imagine: Mihaela Dumitrascu/Arhiva Mediafax Foto)

Elevii bucureşteni au sosit, în grupuri, începând cu ora 18.30, la platoul cu statui din Piaţa Universităţii, de unde au plecat în jurul orei 19.15, pe traseul bd. Regina Elisabeta - Calea Victoriei - bd. Naţiunile Unite - bd. Libertăţii - Piaţa Constituţiei.

Participanţii la paradă au venit cu pancarte şi bannere pe care este scris numele şcolii sau al liceului unde învaţă. Unii dintre ei cântă imnul unităţii de învăţământ pe care o reprezintă.

În Piaţa Constituţiei, elevii vor asista la concert susţinut de Smiley, Sore, Alex Velea şi Cabron, amfitrionul evenimentului fiind Pavel Bartoş.

Parada Elevilor, ajunsă la a şase ediţie, este organizată de Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret din cadrul Primăriei Capitalei, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Şcoala Democraţiei, cu sprijinul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Precedentele ediţii ale paradei au fost organizate în preajma datei de 15 septembrie - prima zi de şcoală în învăţământul preuniversitar.

Evenimentul a fost iniţiat în 2009, când s-a desfăşurat în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Bucureştiului, la aniversarea a 550 de ani de la atestarea documentară a oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici