10 competiţii de esports într-o singură zi în România. Toate detaliile

Cel mai mare festival românesc online dedicat jocurilor video, Gaming Marathon, va avea loc pe 18 septembrie şi va include 10 turnee de esports într-un singur eveniment.

472 afișări
Imaginea articolului 10 competiţii de esports într-o singură zi în România. Toate detaliile

10 competiţii de esports într-o singură zi în România. Toate detaliile

În octombrie, urmeaază The International, cea mai mare competiţie de DOTA 2 din lume, cu premii de peste 40 de milioane de dolari, care aduce echipe de talie mondială pe Arena Naţională, iar în noiembrie, tot la Bucureşti, au loc finalele mondiale de Brawl Stars. Digital Crusade, cel mai important turneu de League of Legends din regiune tocmai a început, tot în această toamnă se preconizează emiterea legii privind recunoaşterea esports ca sport oficial în România.

Gaming Marathon durează circa 15 ore. “10 turnee de esports într-un singur eveniment, într-o singură zi este o provocare mare pentru noi ca organizatori. Vrem însă să demonstrăm astfel apetitul românilor pentru această ramură a gaming-ului care a explodat în popularitate oriunde în lume. Şi să arătăm de ce este atât de mare nevoie ca esports-ul să fie recunoscut ca sport şi în România, aşa cum în marile ţări ale lumii s-a întâmplat deja de ceva timp”, a precizat Tudor Dăescu, preşedinte Gaming Week, co-organizatorul Gaming Marathon.

Unele din cele mai mari echipe profesioniste de Counter Strike: Global Offensive din România vor juca meciuri inedite de Valorant. Este o competiţie de totul sau nimic, echipa triumfătoare câştigând unicul premiu pus la bătaie de 1000 euro.

Jaxi oferă participanţilor din maraton o vacanţă de gaming ideală pentru orice pasionat de jocuri video: un cantonament de 2 zile cu echipa Nexus de CS:GO pentru trei câştigători norocoşi. Câştigătorii vor beneficia de experienţa completă de gameri profesionişti, incluzând sesiuni de antrenament şi coaching în joc, sparing într-o sală de box şi un regim alimentar croit ca pentru nişte atleţi de top.

Tedereu lansează provocarea la dueluri 1v1 între spectatori în PUBG Mobile, iar jucătorii profesionisti de CS:GO ai echipei Nexus Gaming intră într-o competiţie imprevizibilă de Standoff 2. Mai mult, în cadrul stream-ului lui Tsuki, jucătorii profesionişti de League of Legends: Wild Rift de la Nexus îi vor provoca pe gameri la meciuri demonstrative într-un format inedit, culminând cu un meci best of 3 contra echipei OneTap.

În plus, Mădălin va face un super turneu de Brawl Stars cu 16 echipe de gameri care se vor lupta pentru faimă şi premii oferite de Vodafone, AlexaTV şi Antonia Nuckle organizează turnee de CS:GO cu super premii, iar Lectură de la A la Z le dezvăluie membrilor comunităţii sale cele mai tari trick-uri în CS:GO. Nu în ultimul rând, Theo Zeciu, AmyClaire şi Gannicus îi invită pe gameri să împărtăşească cele mai explozive momente de bucurie atunci când au câştigat meciuri în jocurile lor preferate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici