12 muncitori de la o fabrică din Covasna, la spital după ce s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută

Doisprezece muncitori de la o fabrică din Sfântu Gheorghe au ajuns la spital, vineri, după ce s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută şi au leşinat, în timp ce restul angajaţilor, aproximativ 800, au fost evacuaţi, la faţa locului fiind făcute cercetări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

503 afișări
Imaginea articolului 12 muncitori de la o fabrică din Covasna, la spital după ce s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută

12 muncitori de la o fabrică din Covasna, la spital după ce s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută (Imagine: Marian Buga/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, 12 angajaţi de la o fabrică de volane din Sfântu Gheorghe au leşinat după ce s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută.

Cele 12 persoane - nouă femei şi trei bărbaţi - au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe.

Ceilalţi angajaţi ai fabricii, aproximativ 800, au fost evacuaţi, activitatea fiind oprită.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, Nagy Demeter Istvan, a declarat că angajaţii ajunşi la spital nu sunt în stare gravă, unii dintre ei fiind ţinuţi sub supraveghere medicală, iar alţii fiind lăsaţi deja să plece acasă.

Cauza intoxicării muncitorilor ar putea fi folosirea unor substanţe detartrante

"Folosirea unor substanţe detartrante este una dintre ipoteze, se fac în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor incidentului", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj.

Potrivit acestuia, substanţa a fost folosită pentru curăţarea ţevilor de canalizare.

La faţa locului a mers şi prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, el spunând că angajaţii care au ajuns la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe sunt în afara oricărui pericol.

"Activitatea a fost reluată în fabrică la ora 14.00, schimbul doi a venit normal la lucru. Detalii cu privire la cauzele incidentului vom şti luni, cel mai important aspect este acela că nimeni nu a fost rănit grav", a declarat prefectul Sebastian Cucu.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Nagy-Demeter Istvan, a afirmat că la Unitatea de Primiri Urgenţe au ajuns în total 12 persoane, nouă femei şi trei bărbaţi.

"Iniţial au fost 11, însă un bărbat a fost adus mai târziu, pentru că se simţea rău. Toţi pacienţii au ajuns la noi cu suspiciune de intoxicaţie, probabil au fost şi atacuri de panică, însă în fişele medicale ale celor aduşi la spital figurează suspiciune de intoxicaţie. Starea pacienţilor este bună, unii dintre ei se află sub supraveghere medicală, alţii au plecat deja acasă. Probabil că în cursul zilei de azi (vineri - n.r.) toţi vor fi externaţi", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Nagy-Demeter Istvan.

Între timp, cercetările continuă, iar reprezentanţii fabricii nu au dorit să comenteze cele întâmplate.

Fabrica Autoliv de la Sfântu Gheorghe are în total peste 2.000 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici