138 de cupluri din Sectorul 6 al Capitalei vor să adopte un copil

La sfârşitul anului 2021, 138 de persoane sau familii domiciliate pe raza Sectorului 6 deţineau atestatul care le conferă dreptul de a adopta un copil, cu 73 mai mulţi faţă de 2020, când erau înregistrate doar 65 de cupluri. În aceeaşi perioadă, 20 de copii aflaţi în sistemul de protecţie au primit, prin intermediul instanţelor, măsura de încuviinţare a adopţiei.

364 afișări
Imaginea articolului 138 de cupluri din Sectorul 6 al Capitalei vor să adopte un copil

Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6, în prezent, 19 minori sunt declaraţi adoptabili şi pot ajunge într-o familie, iar alţi cinci sunt în curs de a li se definitiva situaţia.

Cei care doresc să înfieze unul sau mai mulţi copii sunt asistaţi şi încurajaţi atât prin legislaţia specifică, cât şi prin setul de servicii pus la dispoziţie în cadrul acestui proces. Doar că primul pas este să primească atestatul de părinte adoptator care se eliberează în baza unui proces de evaluare a situaţiei medicale, sociale şi economice.

La nivelul DGASPC Sector 6, un serviciu specializat oferă informaţii complete despre procedura  de atestare, de încredinţare şi încuviinţare a adopţiei,  precum şi programe de pregătire pentru viitorii părinţi.

Persoanele care doresc să adopte un copil pot obţine informaţii accesând  link-ul:
https://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectia-copilului_doc_13_birou-adoptii-si-postadoptii_pg_0.htm, unde vor găsi toate informaţiile necesare.

De asemenea, informaţii pot fi solicitate Biroului Adopţii şi Post Adopţii la numărul de telefon 021.317.63.11 sau la sediul din Aleea Istru Nr. 4, (zona Prelungirea Ghencea), Sector 6, Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici