14 localităţi din şase judeţe, afectate de inundaţii, 56 de persoane evacuate în 24 de ore - VIDEO

Paisprezece localităţi din şase judeţe - Argeş, Covasna, Galaţi, Ialomiţa, Prahova şi Tulcea - au fost afectate de inundaţii în ultimele 24 de ore, iar 56 de persoane au fost evacuate.

38 afișări
Imaginea articolului 14 localităţi din şase judeţe, afectate de inundaţii, 56 de persoane evacuate în 24 de ore - VIDEO

14 localităţi din şase judeţe, afectate de inundaţii, 56 de persoane evacuate în 24 de ore (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

În ultimele 24 de ore, au fost afectate 450 gospodării, curţi şi anexe gospodăreşti şi 22 de locuinţe, informează, duminică, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Au fost inundate 1.324 hectare teren arabil, păşuni şi fâneţe, şapte obiective socio-economice, două drumuri comunale, zece podeţe şi 14 punţi pietonale.

Pentru înlăturarea şi diminuarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice au acţionat 1.192 angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 347 ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, 152 ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, 60 ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, alături de alţi 1.052 angajaţi din cadrul MApN şi ai altor structuri.

În total, s-a intervenit cu 434 mijloace de intervenţie, din care 226 din dotarea inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

De sâmbătă până duminică, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) a fost în scădere, acesta fiind de 12.600 mc/s, peste media multianuală a lunii iulie (5350 mc/s), tendinţă ce se va păstra şi în următoarele zile.

În intervalul următor, debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia-Bechet, în staţionare la Corabia şi în creştere pe sectorul Turnu Măgurele - Tulcea, potrivit sursei citate.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici