14 persoane din Constanţa, audiate după percheziţii într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 3 mil.euro

Un număr de 14 persoane au fost duse la audieri la DIICOT Constanţa, în urma unor percheziţii făcute la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu fier vechi, prejudiciul estimat de anchetatori ridicându-se la 3 milioane de euro.

274 afișări
Imaginea articolului 14 persoane din Constanţa, audiate după percheziţii într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 3 mil.euro

14 persoane din Constanţa, audiate după percheziţii într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 3 mil.euro (Foto: Liviu Maftei / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIICOT Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate din Constanţa, au făcut percheziţii la membrii unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului cu fier vechi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Membrii grupării, formată din nouă persoane, sunt suspectaţi că au înregistrat în evidenţele contabile, în perioada martie 2014 - iulie 2015, în mod repetat, şi alte documente legale ale unor societăţi comerciale din judeţul Constanţa, cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, pe baza facturilor fiscale emise de o altă firmă, de tip "fantomă", arată sursa citată.

Sumele de bani obţinute din evaziune fiscală au fost transferate succesiv în conturile bancare ale societăţii de tip fantomă şi apoi retrase în numerar, pe baza unor documente false.

Prejudiciul produs prin eludarea plăţilor către bugetul de stat a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată este în cuantum de 3.000.000 de euro, precizează procurorii DIICOT.

În urma celor 14 percheziţii desfăşurate marţi, la domiciliile membrilor grupării, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente din evidenţa contabilă, tehnică IT, 57.650 de lei, 14.000 de dolari şi 4.000 de euro.

De asemenea, 14 persoane au fost duse la sediul DIICOT Constanţa pentru audieri, se arată în documentul citat.

Cercetările în acest caz continuă, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Totodată, procurorii DIICOT au dispus măsuri asigurătorii, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici