15 mai, Ziua Internaţională a Familiei. Cum sărbătoresc românii

  • Astăzi sărbătorim Ziua Internaţională a Familiei.
  • Ionela i-a adus pe cei mici mai aproape de jocurile copilăriei.
  • Andrei preferă online-ul, pentru că doar aşa simte că petrece timp cu familia.
  • Răzvan: „O comunicare eficientă trebuie să se realizeze în mod direct".
324 afișări
Imaginea articolului 15 mai, Ziua Internaţională a Familiei. Cum sărbătoresc românii

15 mai, Ziua Internaţională a Familiei. Cum sărbătoresc românii

În pandemie, tot mai mulţi părinţi au început să comunice cu copiii lor cu ajutorul internetului. 
 
Chiar dacă pare că discuţiile faţă în faţă sunt din ce în ce mai rare, poate că nu este aşa de rău că folosesc tehnologia, aşa s-au adaptat la noua normalitate.
 
Azi, de Ziua Internaţională a Familiei, Ionela Paraschiv, mama lui Gabriel şi al lui Cristian, spune că ei,
oricând au ocazia, organizează seri în familie.
 
„Ne-am adus aminte de jocurile copilăriei noastre, generaţia anilor '80, şi ne-am jucat de-a „Baba oarba”, ne-am jucat „Maţele încurcate”. Şi cel mic s-a amuzat foarte mult şi îşi doreşte sa cunoască jocurile copilăriei noastre şi să participe la ele”, a spus Ionela Paraschiv, părinte.
 
De când cu pandemia, Andrei comunică online cu părinţii săi. Asta pentru că nu mai ajung să se mai intersecteaze prin casă, din cauza programului.
 
„Cu părinţii mă văd în fiecare zi, dar, totuşi, parcă nu mai stăm aşa mult împreună, chiar dacă suntem acasă, că nu ştim când avem timp, nu ştim ce program avem, când avem şcoală, servicu etc.”, a afirmat Andrei Roman, elev.
 
Răzvan Iordache este psiholog şi spune că părinţii reuşesc să aibă relaţii strânse cu cei mici prin intermediul activităţilor. 
 
„De preferat ar fi ca o comunicare bună, eficientă, dintre un copil şi un părinte să se realizeze într-un mod direct, pentru că un copil ar percepe autoritatea parentală într-un mod mult mai evident, ar înţelege efectele, de exemplu, ale unei pedepse, ale unei recompense”, a spus Răzvan Iordache, psiholog.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici