16 africani şi asiatici au încercat să treaca ilegal frontiera cu Ungaria

  • 16 persoane din Afganistan, Pakistan, Camerun şi Coasta de Fildeş au fost depistate de poliţiştii de frontieră arădeni în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria
  • Acestea erau pe jos sau ascunse în camioane cu marfă.
372 afișări
Imaginea articolului 16 africani şi asiatici au încercat să treaca ilegal frontiera cu Ungaria

Arad: 16 africani şi asiatici au încercat să treaca ilegal frontiera cu Ungaria

Potrivit autorităţilor, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Vărşand din judeţul Arad au depistat 16 cetăţeni din Afganistan, Pakistan, Camerun şi Coasta de Fildeş, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare, respectiv pe jos, prin apropierea punctului de trecere a frontierei.

Joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, a venit un şofer turc la volanul unui tir înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Turcia – Slovacia. În interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, cinci persoane. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani.

Tot joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, a sosit un cetăţean român, în vârstă de 36 ani, care se afla la volanul unui tir cu număr din România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, combine frigorifice, pe ruta România - Franţa. În timpul controlului, poliţiştii au găsit şase persoane din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani.

Vineri, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II – I.T.P.F. Oradea au depistat, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, în terminalul marfă, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, cinci persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Deoarece aceştia nu îşi justificau prezenţa în zonă, cei cinci cetăţeni străini au fost preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Camerun şi Coasta de Fildeş, adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele trei cazuri şi vor fi întocmite dosare penale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici