16 suspecţi în cazul reţelei de traficanţi de migranţi, reţinuţi în Arad

Un număr de 16 dintre cei 17 suspecţi audiaţi în ultimele ore de către procurorii DIICOT Arad în cazul reţelei de traficanţi de migranţi pe ruta Turcia-România-Ungaria-Germania au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în vreme ce un alt suspect, prins ulterior, va fi adus la audieri.

239 afișări
Imaginea articolului 16 suspecţi în cazul reţelei de traficanţi de migranţi, reţinuţi în Arad

16 suspecţi în cazul reţelei de traficanţi de migranţi, reţinuţi în Arad

Şaptesprezece suspecţi au fost audiaţi în ultimele ore de către procurorii DIICOT Arad în cazul reţelei de traficanţi de migranţi pe ruta Turcia-România-Ungaria-Germania.

Dintre aceştia, 16 au fost reţinuţi şi vor fi propuşi pentru arest preventiv magistraţilor din cadrul Tribunalului Arad.

Potrivit ancheatorilor, dintre cei 20 de suspecţi identificaţi a mai fost prinsă o persoană, care va fi adusă la Arad pentru a fi audiată, iar alte două persoane sunt căutate în continuare.

Cel de-al 18-lea suspect a fost prins în cursul nopţii în punctul de trecere a frontierei Nădlac, când încerca să intre în ţară, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse din cadrul DIICOT Arad.

Procurorii DIICOT Arad au făcut, joi, 25 de percheziţii în Bucureşti, Botoşani, Dolj, Giurgiu, Sălaj şi Timiş într-un dosar privind destructurarea unei grupări specializate în traficul de migranţi pe ruta Turcia – România – Ungaria.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că pe parcursul anului 2016, membrii grupului au introdus fraudulos în ţară, în mai multe rânduri, peste 100 de migranţi – cetăţeni sirieni, irakieni, turci, afgani şi marocani – pe care, ulterior, au încercat să îi treacă de asemenea fraudulos peste frontiera româno-maghiară, destinaţia finală fiind Germania. Pe parcursul activităţilor investigative au fost interceptate cinci transporturi de migranţi, într-unul din cazuri fiind depistate, ascunse într-o autocisternă, 42 de persoane, dintre care 18 minori. Finanţarea activităţilor grupului infracţional a avut loc in Turcia", arăta DIICOT.

Surse apropiaze anchetei au declarat corespondentului MEDIAFAX că migranţii plăteau mii de euro pentru a ajunge în Germania, iar o familie susţinea că a plătit 40.000 de euro pentru a fi trecută din Turcia în Bulgaria.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, traficanţii riscă până la 10 ani de închisoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici