17 mandate europene de arestare, puse în aplicare poliţiştii români în ultima săptămână

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare în perioada 24 februarie-2 martie, a anunţat sâmbătă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

358 afișări
Imaginea articolului 17 mandate europene de arestare, puse în aplicare poliţiştii români în ultima săptămână

17 mandate europene de arestare, puse în aplicare poliţiştii români în ultima săptămână

Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada 24 februarie – 2 martie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 651 de persoane, 57 de autovehicule şi 46 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

Astfel, au fost localizate, în România, 476 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, fiind depistate 104 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 215 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, din România au fost ridicate 40 de documente şi au fost găsite 53 de maşini şi o plăcuţă de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 175 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 18 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 18 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 9 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 4 maşini şi 6 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mandate,
igpr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici