22 de concentratoare de oxigen date Spitalului din Sibiu pentru sprijin în lupta cu SARS-CoV-2

  • Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu primeşte 22 de concentratoare de oxigen din partea MedLife, acestea fiind destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.
  • prijinul vine după ce spitalului i-a fost oferit şi un ECMO, aparat numit şi „plămân artificial”.
172 afișări
Imaginea articolului 22 de concentratoare de oxigen date Spitalului din Sibiu pentru sprijin în lupta cu SARS-CoV-2

22 de concentratoare de oxigen date Spitalului din Sibiu pentru sprijin în lupta cu SARS-CoV-2

22 de concentratoare de oxigen vor fi date de MedLife Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, echipamentele fiind destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 care necesită oxigen.

Iniţiativă vine pentru a sprijini judeţul şi municipiul Sibiu, care au ajuns într-o zonă critică, având o rată de infectare cu noul coronavirus de aproape 13 la mia de locuitori la nivel de oraş, şi de aproape 9 la nivel de judeţ, motiv pentru care autorităţile sanitare au şi pus în aplicare decizia de carantinare a oraşului.

De altfel, judeţul Sibiu se află de 12 zile pe primul loc în ţară, după incidenţa cumulată, fiind şi singurul judeţ care a trecut de 9 cazuri la mia de locuitori.

„Urmărind îndeaproape situaţia şi fiind conectaţi cu toate informările transmise de către autorităţile locale, am decis, prin echipa de la Polisano MedLife, să venim în sprijinul comunităţii locale, punând la dispoziţie aceste aparate, necesare îngrijirii pacienţilor care au nevoie de oxigen suplimentar. Prin utilizarea acestor echipamente se împiedică degradarea stării pacienţilor şi, totodată, încărcarea secţiei de ATI. Concentratoarele au ajuns deja în spital”, a declarat Mihai Marcu, CEO şi preşedinte MedLife Group.

Concentratorul de oxigen este un aparat care poate furniza oxigen la concentraţii mai mari decât din aer. Acesta furnizează un conţinut de oxigen extras din aerul ambiant, după separarea azotului prin filtre adecvate pentru a inspira doar oxigenul.

De asemenea, sunt îndepărtate particulele de praf şi bacteriile. Aparatul poate fi folosit alternativ la buteliile de oxigen medical, neprezentând riscul unor incendii în cazul scurgerilor necontrolate de oxigen, potrivit reprezentanţilor MedLife.

Concentratoarele sunt mobile şi fiecare aparat cântăreşte între 14 şi 19 kg.

Cei de la MedLife spun că aceste aparate pot asigura un debit de 5 litri, respectiv 10 litri /minut de oxigen cu o concentraţie de până la 93%. Intervalul de timp pentru atingerea concentraţiei optime este de sub un minut.

„Ştim cu toţii cât de important este oxigenul în cazul pacienţilor infectaţi cu COVID-19 şi cât de mult ajută la vindecarea celor care se confruntă cu insuficienţa respiratorie. Mai mult decât atât, pentru a preîntâmpina ca boala unui pacient să treacă brusc de la o formă medie la una severă, fiind afectat de insuficienţă respiratorie, este vital ca pacientul să aibă la îndemână concentratorul de oxigen, în felul acesta se poate interveni rapid şi sunt şanse mari ca în astfel de situaţii să nu mai fi nevoie de transferul lui pe secţia de ATI, dacă situaţia va fi sub control”, a declarat dr. Oana Muntiu, coordonator ATI Polisano MedLife.

Polisano a mai pus la dispoziţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu şi un aparat ECMO, aşa numitul „plămân artificial”.

„Predarea echipamentului a fost făcută încă de la începutul lunii noiembrie, fiind completată şi de verificarea tenhică asigurată de o firmă specializată prin care s-a validat buna funcţionare a aparatului la momentul predării. Rămânem alături de Spitalul Judeţean şi de comunitatea locală”, a declarat Celestin Constantin, manager Polisano Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici