22 de migranţi au fost prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa

  • Migranţii erau ascunşi în auto pentru marfă.
  • Verificările s-au făcut la ambele puncte de trecere din Nădlac.
502 afișări
Imaginea articolului 22 de migranţi au fost prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa

22 de migranţi au fost prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria

22 de cetăţeni din Pakistan şi Afganistan au fost prinşi încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în auto pentru marfă, sau pe jos.

„În data de 30.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un  cetăţean bulgar aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, seminţe de floarea soarelui pentru o societate din Austria. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, doi cetăţeni străini. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră

Conform aceleiaşi surse, acţiuni asemănătoare au avut loc şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde poliţiştii de frontieră au găsit încă 14 cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, ascunşi în compartimente destinate mărfurilor.

„Tot ieri, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Nădlac, colegii noştri au depistat, la intrare în localitatea Nădlac, şase persoane care se deplasau pe jos spre teritoriul statului vecin. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România.”, mai spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici